Întrebat într-o emisiune online despre opinia lui privind lucrările la coridoarele de mobilitate și la înlocuirea rețelei de apă din Piatra Neamț, senatorul PSD Răzvan Cuc, a dat o adevărată lecție de fairplay politic, răsturnând strategia războinică adoptată până acum de propaganda PSD, care a ajuns să păzească zi și noapte podurile, șanțurile, bordurile și semafoarele din oraș, pentru a găsi nod în papură administrației liberale.

Cuc nu a avut nici pe departe un discurs războinic sau cârcotaș, doar de dragul de ataca adversarii politici, ci a fost cât se poate de obiectiv, susținând că lucrările trebuie făcute, pentru că toată lumea vrea spital, autostradă sau drumuri, dar nimic nu se poate face fără șantiere și disconfort. ”În perioada verii am stat destul de mult în Piatra Neamț și era destul de îngreunat traficul. Asta este. Erau ore, între șapte jumătate opt și jumătate, era o nebunie. Și acum am văzut. Bine, au început și școlile, dar ele (n.red. lucrările) trebuie făcute. Și zona de la spital… acum ce să facem? Știți cum e? Vrem spitale, vrem autostrăzi, vrem drumuri. Bun. Hai să ne apucăm să le facem. Dom-le, de ce la facem, că e blocat traficul. Păi, acum știți cum e. Orice proiect presupune un anumit deranj. Că nu poți să-l iei și să-l pui acolo.”

Răzvan Cuc explică și că în timpul lucrărilor pot apărea situații neprevăzute care duc la întârzieri. Totodată, recunoaște că nu i se pot aduce reproșuri primarului Carabelea, pentru că astfel de lucrări trebuie făcute și duse la bun sfârșit, chiar dacă pot apărea neplăceri. ”Și în momentul când decopertezi, că asta se întâmplă. Totuși, suntem într-un oraș unde avem o rețea de apă… vedeți că și așa se discută de Apaserv și toate… o rețea de apă învechită. Dacă tot ai decopertat, nu vii și pui la loc asfaltul și după aceea de gândești, bă, puteam să schimb și țeava. Hai să fac și schimbarea aia! Și automat îți mai dai peste cap… dacă era, nu știu, un proiect la un  pod de două luni, ai găsit o țeavă acolo care trebuie înlocuită și-ți mai mărești perioada de execuție cu o lună jumătate, nu cred că este o problemă, din momentul în care vrei să faci ceva de calitate.

Adică dacă iar începem să venim în România, turnăm asfalt, apoi ne dăm seama că trebuie schimbat ceva, iar spargem asfaltul stai că nu pot să-l sparg, că e în garanție. Adică, haideți să luăm lucrurile într-o ordine firească! Într-adevăr, este un deranj. Dar, ce bucurie va fi la final când vor fi terminate! Pentru astea, credeți-mă, că nu am de ce să-l critic pe primarul Carabelea sau pe oricine ar fi fost primar (…) Dom-le, e bine că se face ceva. Adică și când se face nu e bine, și atunci e o problemă”, a spus senatorul Cuc în emisiunea ”Revista presei altfel…”, realizată de Cezar Filip la Monitor TV.

Răzvan Cuc vorbește despre o posibilă nouă candidatură la primăria P. Neamț: ”Eu aștept sondajele”

Senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc, a vorbit într-o emisiune la Monitor TV despre o posibilă nouă candidatură la primăria Piatra Neamț.

Întrebat dacă va candida, acesta a făcut mai întâi un profil al candidatului care s-ar putea impune în Piatra Neamț la alegerile de anul viitor. ”Candidatura nu-i un lucru simplu. Candidatura nu presupune doar să ne jucăm de-a imaginea și să dăm bine în fața poporului. Candidatura presupune să ai experiență în administrație. O experiență reală, asumare, determinare, nu frică.

Văd foarte mulți care se pregătesc să candideze -și nu vorbesc de noi, vorbesc în general- care își fac tot felul de… creează personaje. Oamenii s-au plictisit de personaje. De ce? N-o să fie niciunul Făt Frumos. Ăla vine el pe cal alb și vine cu o soluție și face și la Piatra, face și spitalul, face și autostrăzi, face… Nu. Ăla trebuie să știe bucata lui. Și ce-i mai important, e să știe să colaboreze.

Cred că oamenii s-au săturat de scandaluri și de fricțiuni între oameni. Oamenii trebuie să știe să colaboreze, și PNL-ul, și PSD-ul și USR-ul și cine o mai intra… nu știu, AUR și așa mai departe. Cel care va ști să coalizeze în jurul lui, acela va fi și cel care va putea duce mai departe frâiele orașului”,a declarat Răzvan Cuc la emisiunea ”Revista presei altfel…”, realizată de Cezar Filip.

În ce privește un răspuns exact privind o posibilă candidatură la primărie, Răzvan Cuc a spus că așteaptă rezultatele sondajelor comandate de PSD, ceea ce înseamnă că nu exclude o astfel de posibilitate. ”Eu nu știu dacă voi candida sau nu. Eu aștept sondaje. Sondajele vorbesc, faptele vorbesc, experiența vorbește”, a mai spus senatorul PSD, prin fapte, referindu-se la investițiile făcute în infrastructura rutieră din Neamț, pe vremea când acesta era Ministrul Transporturilor, cu susținerea PSD Neamț.

De notat ar mai fi că Răzvan Cuc a avut o prestanță ca de manual de comunicare politică în această emisiune (fără atacuri șoșociste sau critici deșănțate la adresa adversarilor politici, ba chiar cu aprecieri pozitive când a fost cazul), lucru mai rar spre deloc întâlnit la PSD-iștii nemțeni în ultimii 8-10 ani.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu poate vorbi urat pentru că iar deranja pe prieteni lui , constructori, pe care ia îmbogățit chiar el când era ministru, ați uitată de drumul bicaz Poiana largului sau contract de 85 de milioane de euro în pandemie pentru Ginel. In campania electorală cine mergea prin județ? Cuc, Arsenie și Ginel . De asta e ferpley

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.