Actualizare stire- 22 ianuarie 2020: Drept la replică, EDAS EXIM SRL

Stirea initiala: O lovitura de peste 2 milioane de euro din bugetul Spitalului Judetean Neamt, pregatita de niste ”baieti destepti” care capuseaza de ani de zile cea mai mare institutie medicala din judet, este pe cale sa fie desfiintata de judecatori.

O instanta de la Tribunalul Neamt a dat castig de cauza SJ Neamt, in procesul cu firma care a castigat licitatia pentru lucrarile de la Sectia Pediatrie.

SC Edas SRL a inceput in anul 2017 lucrarile de reabilitare a Sectiei, iar intre timp, pana in anul 2019, au aparut ca din senin niste lucrari suplimentare pe langa proiectul initial, in valoare de aproximativ 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi). Mai ramasese de reabilitat un singur pavilion din 3, insa lucrarile s-au oprit pentru ca actualul director, Codrut Munteanu, ajuns pe functie la mijlocul anului 2018, a refuzat sa plateasca o suma atat de mare, banuind ca la mijloc ar putea fi ceva necurat si considerand pretentiile firmei ca fiind nejustificate.

Edas SRL a actionat Spitalul Judetean Neamt in instanta, insa pe 10 decembrie 2019, la Tribunalul Neamt a fost respinsa actiunea firmei, ca fiind neîntemeiata, adica s-au confirmat banuilelile directorului Munteanu. ”Respinge acţiunea formulată de reclamanta EDAS EXIM SRL în contradictoriu cu pârâtul SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PIATRA NEAMŢ, având ca obiect pretenţii, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 10 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată azi, 10.12.2019, prin punerea la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arata in minuta instantei, din care se poate vedea ca decizia nu este definitiva si irevocabila, reclamantii avand drept la recurs.

Dar pana sa se ajunga aici, a fost un adevarat calvar pentru actualul director care s-a pus impotriva unui sistem de sifonare a banilor publici, bine organizat. Codrut Munteanu a refuzat sa mearga in proces pe mana juristilor spitalului care pierdeau astfel de procese pe banda rulanta si a cerut angajarea unei case de avocatura. Propunerea lui a fost respinsa in Consiliul Judetean Neamt, primind aviz negativ de Directiile Achizitii si Juridic, care s-au opus din rasputeri semnarii unui contract cu un avocat din afara sistemului, ca si cum cineva ar fi vrut cu tot dinadinsul sa fie pierdut procesul, iar banii sa ajunga la firma de constructii.

In cele din urma, medicul Codrut Munteanu a angajat un avocat din Piatra Neamt in baza unei delegatii personale, care a si reusit pe 10 decembrie sa obtina decizia favorabila Spitalului Judetean.

Pana la o hotarare definitiva, lucrarile de la Pediatrie raman tot pe loc, dar chiar si atunci, vor trebui facute platile pentru lucrarile deja efectuate plus restantele, apoi va trebui organizata o noua licitatie, ceea ce in timp poate insemna ani de zile. Interesele obscure din spatele unor lucrari pe bani publici, tin pe loc o investitie absolut necesara pentru o Sectie atat de importanta a Spitalului Judetean Neamt, insa aceste aspecte nu par sa intereseze deloc vreo institutie din judet. Totodata, medicul Munteanu a devenit o tinta vie pentru ”baietii” carora le-a stricat socotelile, dar nici asta nu pare sa deranjeze vreo institutie anticoruptie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Stati sa vedeti acu sursa de imbogatire rapida si usoara cu reluarea concursurilor.presedintii de comisii sunt aceeasi care au aranjat si pana acum posturile.urmeaza balciul!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.