Bulevardul Republicii din Piatra Neamț a fost reamenajat din punct de vedere rutier. Schimbările au fost făcute pentru a se fluidiza traficul auto, în perioada în care podul de la spital va fi demolat, în locul acestuia, urmând să fie construit un nou pod.

Astfel, locurile de parcare de pe sensul Teatru- Gară, au fost mutate pe celălalt sens de mers, astfel încât pe sensul spre Gară, se va circula pe două benzi, nu doar pe una, așa cum s-a circulat până acum.

Deși pe tronsonul cu fostele locuri de parcare au fost montate indicatoare ”oprirea interzisă”, iar marcajul a fost refăcut, astăzi la orele prânzului, în zonă acționau două echipaje de poliție locală, pentru a le explica șoferilor care își parcau mașinile ilegal pe prima bandă, semnificația indicatoarelor nou instalate.

In ultimele zile, toată zona centrală a orașului a fost reconfigurată, în vederea fluidizării traficului rutier după ce podul de la spital va fi demolat.

Bine ar fi ca noua configurare rutieră să rămână așa și după ce se va relua traficul pe podul de la spital, pentru la orele de vârf, în special dimineața, se observă că traficul este mai lejer.

I.C.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Fluidizarea traficului nu se face cu vopsea, ci cu largirea giratoriilor (cel de la gara e singurul cu dimensiunea corecta) si realizarea unor pasaje rutiere pe directia cea mai circulata; unele treceri de pietoni blocheaza vesnic traficul, acolo se pot face pasaje pietonale; daca macar odata la 10 ani s-ar realiza macar 2,3 tot am progresa, dar asa …

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.