După ce în urmă cu câțiva ani au fost cei care au adus în premieră în Neamț Corul de la Finteuș, cei din „gașca de la Tașca” dau din nou lovitura pe 25 ianuarie: un spectacol extraordinar cu participarea Preotului Doru Gheaja și a Cenaclului Lumină Lină din Sibiu, organizat de primarul Daniela Ursache și de Asociația Culturală EU CRED. Spectacolul va avea loc în seara de 25 ianuarie, de la ora 17, la centrul Cultural Tașca

Numit „Părintele cântecului patriotic românesc”, Preotul Doru Gheaja este cel care a descoperit linia melodică pentru care Adrian Păunescu a scris versurile pentru ceea ce avea să devină unul din cele mai cunoscute cântece: „Tu, Ardeal”. „Așa-i românul” este un alt cântec făurit și promovat de același preot.

Cenaclul Lumină Lină este coordonat de un alt preot, Cătălin Dumitrean, reunește preoți, militari, civili etc si este considerat drept una din entitățile culturale-românești cele mai apreciabile.

În ultimii ani, Preotul Doru Gheaja a devenit și mai cunoscut prin recitalurile tip potpuriu de melodiii patrotice în care trecerea de la un cântec la altul se face, obsesiv, prin versurile cutremurătoare ale primei strofe din „Șoim român”:

Duminica binecuvantata, dragi romani, oriunde va aflati! Parintele Doru Gheaja de la Alba.

Publicată de Mirela Ionescu-Alexandrescu pe Duminică, 25 noiembrie 2018

 Ca element inedit al evenimentului de sambata de la Tasca, cele 180 de locuri din Caminul Cultural au fost rezervate in primele 48 de ore dupa ce s-a anuntat spectacolul, iar pe retelele de socializare mai in gluma mai in serios, oamenii intreaba daca pot veni cu scaune pliante pe care sa le puna printre cele deja existente in sala.
Mă bucur din două motive că sala va fi arhiplină.. O dată pentru că mesajul nostru național-creștin are audiență mare ți e vital să fie așa… În al doilea rând, pentru ”stima de sine” a mea și a colegilor mei. Vedeți ce dreptate avea Moș Ion Roată când spunea că unde-s mai mulți puterea crește. Suntem frumoși, talentați sau interesanți și individuali sau în grupuri restrânse, atunci când cântăm la diferite ocazii, dar suntem superbi atunci când ne strângem aproape toți și declanșăm spectacole unice și nemuritoare. Să vedeți ce frumos va fi sâmbătă și duminică”, a spus Preot Catalin Dumitrean, coordonatorul Cenaclului.

„Este o zi fericită pentru mine pentru că am reușit azi să pun la punct acest eveniment. Țineam de mult timp legătura cu acești oameni extraordinari de la Sibiu, stabilisem anterior, cumva în principiu, dar până acum nu a venit ziua. A venit acum și cred că prezența la Tașca, în județul Neamț a acestui Cenaclu și a acestui artist deosebit reprezintă un adevărat eveniment cultural. Mulțumesc și părintelui Gheaja, și părintelui Dumitrean și tuturor celor care sprijină acest eveniment, inclusiv doamnei primar Ursache care, date fiind problemele inerente de buget de la început de an, acordă un sprijin financiar din propriul buzunar”, a precizat Marius Coșerariu, președintele Asociației EU CRED.

În deschiderea recitalului extraordinar susținut de Preotul Gheaja și de Lumină Lină, va cânta grupul EU CRED (Marius Coșerariu, Cristina Marin, Elena Ropotoaia) și, de asemenea, vor interpreta 1-2 cântece și copiii instruiți de cei trei (de pe Valea Bicazului și de la Piatra Neamț).

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.