Viceprimarul Aurelia Simionica pleaca din nou la Bucuresti. Cu jalba in protap, cum se spune pe romaneste. Este vorba despre sustinerea, pentru a treia oara, a documentatiei ce priveste finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii, a constructiei noii Piete Centrale a municipiului Piatra Neamt. Aurelia Simionica va fi prezenta in fata Consiliului Tehnic Economic, se spera, pentru ultima oraa, inainte de a fi virati banii promisi pentru demararea studiilor tehnice si a constructiei in sine. Odata rezolvata si problema ipotecii, banii alocati de MADRP ar trebui sa soseasca in cel mai scurt timp cu putiinta.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”In cursul saptamanii viitoare, mai precis, joi, ma voi afla la Ministerul Dezvoltarii, fata in fata cu membrii Consiliului Tehnico Economic. Trebuie sa completam si sa sustinem inca o data, documentatia privitoare la apobarea finantarii, de catre MADRP, prin Compania nationala de Investitii., pentru reconstructia Pietei centrale a municipiului Piatra Neamt. Sa speram ca nu vor mai fi probleme, si in cel mai scurt timp posibil vom putea demara proiectul pietei”

Municipalitatea pietreana a anuntat inca din luna noiembrie a anului 2014, aprobarea de catre CNI a alocarii a 17,8 milioane de lei, bani destinati reconstructiei Pietei Sfantul Gheorghe, mistuita de flacari, in noaptea de 19 spre 20 iulie 2014. Dupa indelungi eforturi, ce au presupus sute de documente, predari si preluari de patrimoniu intre Primarie si CMI Urban, administratorul pietei, dar si si dupa o indelunga asteptare in privinta aprobarii dosarului de daune si a ridicarii ipotecii de catre Banca Transilvania, iata, edilii de la Piatra Neamt se vad, spun ei, tot mai aproape, de a pune in practica proiectul ce urmeaza sa constituie un nou simbol al orasului de la poalele Pietricicai: Piata Centrala.

Dragos Chitic – Primar Piatra Neamt

”Reconstructia pietei centrale din Piatra Neamt reprezinta o prioritate pentru anul 2015, si sper ca analiza in Consiliul Tehnico Economic  din cadrul CNI sa fie solutionata cu un rezultat favorabil, deschizand drumul spre licitatia de executie, pe care ne-o dorim sa fie cat mai curand. Despre un termen de finalizare a investitei putem vorbi doar dupa semnarea contractului de executie, dintre CNI si constructorul castigator. In ceea ce ne priveste vom face tot ceea depinde de noi pentru ca finele anului 2015 sa ne gaseasca cu o piata reconstruita in Piatra Neamt”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.