Luna viitoare, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt, prin Centrul de Formare Profesionala Piatra Neamt va organiza nu mai putin de 6 programe de reconversie, la care vor participa 131 de nemteni. Numarul cursantilor va creste, deoarece la Targul de joburi de vinerea trecuta multi tineri care nu si-au gasit de lucru au ales sa se inscrie la una din programele profesionale de reconversie, finantate de Uniunea Europeana. Aceste programe de reconversie sunt finantate prin fonduri europene, si ofera facilitati in plus, este vorba despre subventii lunare, cuprinse intre 200 si 300 de lei de persoana, bani acordati la sfarsitul cursului, doar celor care termina cu bine aceste programe.
In ultima perioada, conducerea AJOFM a luat in vedere organizarea de cursuri de limba germana si engleza, programe care vor ajuta somerii ce vor pleca la munca in strainatate, unde angajatorii germani cer astfel de documente, care sa ateste efectuarea a cel putin 120 de ore de pregatire.
Din datele de pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, reiese ca programul de reconversie profesionala, respectiv cursul de contabilitate, a fost cel mai „vanat” de somerii nemteni. La aceasta scolarizare, si-au depus dosarele nu mai putin de 28 de someri, dornici sa practice aceasta meserie banoasa. Si ocupatia de confectioner-asamblor articole din textile va avea 26 de cursanti. Cate 25 de „elevi” au si programele de competente informatice si operator introducere, validare si prelucrare date. La polul opus, cu doar cate 14 „pretendenti”, sunt cursurile de mecanic auto si inspector referent resurse umane. Pe plan national, tot luna viitoare, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va desfasura 191 programe de formare profesionala pentru un numar de 3.765 persoane care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.