În aproximativ 12 ore agenții de la poliția rutieră Neamț a dat un număr de 9 amenzi, majoritatea acestora fii pentru consumul de alcool la volan.

“În seara zilei de 24.06.2017, orele 18.00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Izvoare, au oprit în trafic o autoutilitară, înmatriculată în Italia. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 50 de anidin Piatra Neamţ, care nu avea asupra sa documentele  sale si  ale  autovehiculului  condus.

Întrucât  acesta  emana  halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/lalcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Neamț, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Conducătorul  auto  a  fost  sancționat  contravențional pentru    lipsa documentelor și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 19.30, polițiștiidin cadrul Serviciului Rutier Neamt au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Speranței din Roznov, fiind sub influența alcoolului.Polițiștii au testat conducătorul  auto,  care  emanahalenă  alcoolică,  rezultatul  testării  indicând  o valoare  de  peste 0.40  mg/litru  alcool  pur  în  aerul  expirat. Totodată, în  urma verificărilor efectuate,a rezultat că bărbatulnu poseda permis de conducere.

Un  alt  conducător  auto,  aflat  sub  influența  alcoolului,a  fost  depistat  în orașul Târgu Neamț, în jurul orei 20.40.
Polițiștii Formațiunii Rutiere Târgu Neamt au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Târgu Neamț. Acest a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost pozitiv. În  jurul aceleiași ore, un alt echipaj de polițiedin cadrul Politiei orașului Târgu  Neant aoprit  în  trafic un autoturism înmatriculat în județul Constanța. În urma verificărilor efectuate s-a stabilitcă șoferul, un tânăr de 21 de ani din Târgu Neamț, nu poseda permis de conducere .

Tot  în  seara  zilei de  24.06.2017,  orele  23.20, polițiștii Postului de Poliţie Dochia, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii, au observat în trafic un autoturism, care,la vederea autospecialei de poliție, a fost oprit brusc, conducătorul auto încercând să se sustragă controlului.

Acesta a fost interceptat de polițiști și întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat să efectueze testul alcoolscopic. Conducătorul auto, un bărbat de 26 de ani,din Dochia a refuzat, fiind condus la Spitalul Judeţean Neamţ, unde i-a fost recoltată  o  probă  biologică pentru  stabilirea  alcoolemiei.  De  asemenea,  din verificări a rezultat că bărbatul  avea  dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În  noaptea de 24/25.06.2017, în  jurul  orei  03.10, un  echipaj din  cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ a oprit,în trafic,pe str. Orhei un autoturism, al cărui conducător auto emana halenă alcoolică.

Acesta, un bărbat de 31 de ani, din Piatra Neamț afost  testat  cu  aparatul  etilotest, care  a  indicat  o  valoare  de peste 0,40  mg/l  alcool  pur  în  aerul  expirat,  fapt  pentru  carei-au  fost  recoltate probe biologice conducătorului auto,în vederea stabilirii alcoolemiei.

În dimineața zilei de  25.06.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au oprit  o autoutilitară care circula  pe  DN15D  în  localitatea  Horia, fără a  avea montate plăcuţele cu numerelede înmatriculare.

În  urma  verificărilor  efectuate,polițiștii  au  constatat că plăcuţele  cu numerelede  înmatriculare şi certificatul de înmatriculare au fost reținute pentru faptul că autoutilitara nu avea asigurare valabilă. Conducătorul auto, un bărbat de 58 de  ani,  din  Roman  este  cercetat pentru săvârşirea infracţiuni ide conducerea unui autovehicul neînmatriculat.  În  toate  cazurile, cercetările  sunt  continuate  de  polițiști, sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier și pentru tragerea la răspundere penală a celor implicați.”

Sursa: IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.