Intr-un comunicat de presa al Prefecturii Neamt, se anunta ca intr-o sedinta care a avut loc ieri in cadrul institutiei, s-au abordat doua variante privind data la care se va redeschide Spitalul Judetean Neamt: redeschidere partiala saptamana viitoare sau… redeschidere totala ”in perioada urmatoare”.

Comunicat de presa, Prefectura Neamt:

La inițiativa prefectului George Lazăr au fost invitați la discuții privind deschiderea Spitalul
Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț reprezentanții spitalului și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț. În urma discuțiilor avute ieri, 16 iunie, de prefectul județului, George Lazăr cu reprezentanții Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț – domnul Dr. Verzea Dan Silviu, managerul unității, alături de Dr. Ana-Maria Ungureanu, managerul medical și de As.med.princ. Antohe Eugenia, doamna manager de îngrirjiri și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț, domnul manager Firăstrău Radu și medicii epidemiologi ai instituției, doamna dr Marcoci Daniela și doamna dr Pipiringeanu Roxana – s-au găsit următoarele variante de lucru pentru sănătatea nemțenilor:

1. deschiderea parțială a Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, în următoarea
săptămână, cu următoarele specializari: Pediatrie, O.R.L, Chirurgie Plastică, Chirurgie
generală, Ortopedie, Urologie, Chirurgie infantilă, Neurochirurgie, Obstetrică,
Cardiologie l, Chirurgie BMF, Oftalmologie – doar urgențele pentu început.

2. deschiderea totală a Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț în umătoarea
perioadă de timp pentru pacienții non-Covid și identificarea unui alt spital din județul
Neamț pentru a deveni suport Covid19, la solicitarea domnului prefect, George Lazăr.
În prezent domnul prefect, George Lazăr a solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică
Neamț să ofere soluții pentru tratarea pacienților de COVID într-un alt spital din județul Neamț, urmând ca acesta să fie anunțat cât de repede.

“Este foarte important ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț sa redevină al
pacienților din tot județul, iar bolnavii ce veneau înainte la tratamente să poată să își reia cursul existent. Sunt foarte preocupat de redeschiderea acestei unități sanitare pentru binele nemțenilor, dar și pentru a oferi încredere pacienților că suntem într-o nouă fază epidemiologică și cu respectarea tuturor măsurilor ce se impun trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi. Mă preocup să găsim o altă unitate sanitară care să preia pacienții depistați pozitiv pentru Covid-19, o unitate poate de rang inferior Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț care să poată deveni spital suport în această pandemie,” a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț, potrivit comunicatului Prefecturii.

La aceasta ora, la Spitalul Judetean Neamt mai sunt internati 40 de pacienti cu Covid 19.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Bine că sunt 1200 de salariați la 50 de pacienți Covid asimptomatici ,iar cazurile grave mor acasă /in drum spre alte spitale .In aceste condiții conducerea și medicii sunt niste criminali care condamna bolnavii jud.NT la moarte,rușine să le fie!
    Propunem închiderea definitivă a acestei morga /spital mizerabil &plin de infecții letale,ne tratam in Ardeal! Organele competente de ce nu se sesizează???

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.