TvmNeamt a obtinut pe surse in exclusivitate, cifrele finale ale referendumului, inregistrate in judetul Neamt. Prezenta la urne a fost de 26,63%. Asta inseamna ca s-au prezentat la urne 124.748 de nemteni dintr-un total de 468.240 inscrisi pe listele permanente. 12.224 de persoane au votat pe liste suplimentare.

S-a votat in proportie covarsitoare pentru modificarea Constitutiei, adica impotriva casatoriilor intre homosexuali. 92,13% dintre nemteni au pus stampila pe DA pe buletinul de vot, in timp ce doar 5,7% au fost impotriva modificarii Constitutiei.

Recordul absolut la nivel national in ceea ce priveste numarul celor prezenti la vot, s-a inregistrat la sectia de la Manatirea Sihastria unde prezenta a fost de 450%.

Referendumul de pe 6-7 octombrie a mai bifat un record, de data asta posibil unul mondial, fiind cel mai scump din istorie. In total, in Romania s-au prezentat la urne aproximativ 3,7 milioane de cetateni. Daca referendumul a costat peste 40 de milioane de euro, inseamna ca fiecare vot a costat mai mult de 10 euro, adica undeva la 50 de lei per caciula votant. Pentru judetul Neamt a fost si mai scump. Inainte cu 4 zile de referendum, la initiativa lui Ionel Arsene, 29 de biserici si manastiri au primit aproape 12 miliarde de lei vechi din bani publici, de la Consiliul Judetean.

Referendumul pentru familie nu a putut fi validat, prezanta la urne fiind de un pic peste 20%. Pentru validare era necesara o prezenta de cel putin 30%.

Citeste si REFERENDUMUL A EȘUAT. LOVITURĂ NĂPRAZNICĂ PENTRU PSD, PNL ȘI BOR

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.