Un barbat de 64 de ani, refugiat ucrainean, a fost depistat pozitiv cu Covid 19, dupa ce a anuntat ca are simptome de infectare, a transmis Prefectura Neamt. Este primul astfel de caz in Neamt, de cand a izbucnit criza refugiatilor.

Conform prefectului Adrian Nita, barbatul este cazat intr-una din casutele din strandul din Piatra Neamt, impreuna cu familia. Au fost testati si membrii familiei, dar si contactii acestuia, in total 8 persoane, care au avut rezultat negativ, urmand sa mai fie testati si in zilele urmatoare.

Barbatul a fost internat in Spitalul Judetean Neamt, pentru ca sufera de diabet dar si de afectiuni medicale hepatice si renale.

Zilele trecute a fost internata in Spitalul Judetean Neamt si o tanara refugiata. Aceasta este gravida si a avut probleme medicale din cauza sarcinii. Dupa ce a fost tratata la Sectia de Obstretica Ginecologie, a revenit la centrul de refugiati de la Directia de Tabere din Piatra Neamt.

Prefectul Niță a mai precizat ca in actiunile de sprijinire a refugiatilor, este implicată si DSP Neamt, iar refugiatii sunt monitorizati si instruiti sa anunte orice problema de sanatate cu care se confrunta.

In judetul Neamt, a fost raportata astazi o incidenta de 0,51 la mie, cu 289 de cazuri de infectare confirmate in ultimele 14 zile.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.