Drumul judetean 207 G, pe sectorul Ion Creanga – Valea Ursului a intrat in reparatii. Specialistii au gasit o solutie viabila pentru evitarea alunecarilor de teren care puneau in pericol circulatia pe respectiva bucata de drum. Lucrarile au inceput in urma cu apoximativ o saptamana si nu se stie cat vor dura, data fiind amploarea acestora. Intre timp, circulatia rutiera ramane restrictionata, mai ales in privinta autovehiculelor de mare tonaj.

Pe drumul judetean 207 G, pe portiunea Ion Creanga – Valea Ursului circulatia a fost restrictionata timp de un an. Specialistii s-au gandit chiar sa inchida respectivul sector de drum din cauza unei rupturi aparute in urma alunecarilor de teren cauzate de infiltratiile de apa. Solul nisipos si izvoarele subterane le-au dat batai de cap autoritatilor care s-au vazut in imposibilitatea de a repara drumul respectiv intrucat exista pericolul ca acesta sa se surpe din nou.

Loading...

In vara anului trecut, conducerea Consiliului Judetean Neamt a apelat la sfatul si la solutiile profesorilor universitari de la Iasi pentru a gasi o metoda de a scapa de infiltratiile care au distrus solul din zona si implicit drumul 207 G. Metoda oferita de specialisti este pusa in opera, si este unica in regiunea Nord Est. Este un sistem de drenaj, un ovoid, cu o lungime de 41 metri si cu un diametru de aproape 3 metri care va asigura preluarea si deversarea tuturor apelor provenite din izvoarele subterane dar si din precipitatii. Peste acest sistem care va fi montat la o adancime de 8 – 9 metri se va turna asfalt. Circulatia pe acest sector de drum a fost restrictionata inca de anul trecut cand s-a produs ruptura cauzata de alunecarea terenului.

https://www.youtube.com/watch?v=G6jIdk_fwVI

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.