Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, i-a dat astazi o replica taioasa primarului de Piatra- Neamt, Dragos Chitic, pe subiectul stării extrem de degradate a strazii Izvoare din Piatra- Neamt. Discordia a inceput dupa ce într-o sesiune de audiente online in direct pe facebook, Dragos Chitic a insistat sa arunce vina pe Consiliul Judetean Neamt, privind intarzierea repararii strazii respective, aceasta fiind in administrarea institutiei mentionate. Si astazi intr-o conferinta de presa, Dragos Chitic a abordat acelasi subiect, afirmand ca CJ Neamt are in administrare o singura strada in Piatra- Neamt si nici pe aceea nu este in stare sa o repare.

Dupa doar cateva ore a venit si replica lui Ion Asaftei, tot intr-o conferinta de presa. Acesta a explicat ca tehnic este imposibil pe timp de iarna sa se toarne asfalt in gropi, dar si ca Dragos Chitic ar trebui sa multumeasca CJ Neamt pentru ca a preluat strada in administrare de la primarie tocmai pentru a o prinde intr-un proiect de reabilitare cu fonduri europene. Asaftei a spus ca prestatia lui Chitic pe acest subiect este ”Un SHOW online continuu”. Totodata, Asaftei a tinut sa-i reaminteasca lui Dragos Chitic ca ar mai fi un motiv pentru care primarul de Piatra- Neamt ar trebui sa-i spuna multumesc, dupa ce s-a implicat in rezolvarea conflictului lui Chitic cu consilierii judeteni PNL, colegii lui de partid, acestia fiind convinsi de Asaftei sa voteze aprobarea unui proiect in valoare de 110 miliarde de lei vechi pe iluminat public in Piatra- Neamt, dupa ce initial l-au sabotat pe fondul unor conflicte din interiorul PNL.

S-a dezlănţuit un fel de ofensivă electorală din partea municipalităţii, în speţă din partea lui Dragoş Chitic care a mintit în audienţele on line în mod obsesiv despre acest drum. A trecut la un fel de manipulare ieftină şi mă mir că oamenii aceştia nu-şi revin. Cand vii cu asemenea prezentări într-o notă perfidă, chiar parşivă, aruncând gunoiul în altă curte şi uitând de cel din curtea ta, inseamna ca avem de a face cu o actiune politicianista de prost gust prin care îți prezinți neputința. În urmă cu un an de zile, în ideea că vom moderniza acest drum (Izvoare- Cartier Speranta), l-am trecut din administrarea Primariei Piatra- Neamt în administrarea CJ. Am trecut inclusiv partea de 1,5- 2 km pana la Speranta, pentru că vazand neputinţa Primăriei, am decis să facem noi un drum modern de la un capăt la altul. Acest drum va trece prin comunele Mărgineni, Făurei, Ion Creangă, Icușești …spreBacău. Îngheţul si dezgheţul a produs neplăceri, dar nu poţi porni staţiile de mixturi asfaltice, pe frig. Nu se porneşte o staţie într-un sfert de oră şi te duci şi plombezi. Şi atunci domnul Chitic, în loc să aprecieze acest lucru,  ce a spus? CJ, sunteţi jalnici, nu reuşiţi să faceţi acea stradă. Până vin banii de la UE, noi ar fi trebuit să precizăm că municipalitatea răspunde de starea drumului până la Speranţa! Şiatunci, domnul Chitic nu ar mai fi pornit campania elctorală și să arunce cu noroi. În loc să-şi vadă de gunoiul din propria curte dă vina pe CJ. Până vin banii de la UE, municipalitatea răspunde de starea drumului până la Speranţa! Noi la CJ am dat dispozitie la DRUPO să pună măcar pavele să nu-şi rupă oamenii roţile! Noi ne ocupăm de 726 de km de drumuri judeţene, nu de 1,5km  de care vorbeste domnul primar.

Eu îi asigur pe cetaţeni că din momentul când se face cald şi va porni staţia de mixturi asfaltice vom incepe plombarea. Pe mine mă intereseaza doar faptul că oamenii au dreptate, nu dl. Chitic, cel care nu a învăţat ceva de care eu am dat dovadă: o anumită eleganţă politică. Si am sa exemplific…

Acum două luni de zile era in pericol proiectul de iluminare de 110 miliarde. Colegii dumnealui din PNL, consilieri județeni, din ,,prea multă dragoste”pentru dumnealui nu au venit să voteze proiectul domnului Chitic. Deci nu a fost cvorum la ședința respectivă. Am pus mâna pe telefon şi am sunat consilierii județeni liberali. Le-am spus că este vorba despre cetăţenii din Piatra Neamţ care au de pierdut prin nevotarea acestui proiect. Consilierii liberali au trecut peste asperităţi şi peste ce mai au ei de împărţit cu domnul Chitic și au votat în beneficiul cetățenilor municipiului”, a precizat Ion Asaftei.

Declaratiile complete pot fi urmarite mai jos (sursa video- Turn TV):

Ionut CORFU

DSC02973

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. fantastic…vorbareala asta inutila a tovarasului asaftei este perfect similara(ca sa fac un pleonasm)cu vorbareala pesedistilor pusi sa alerge prin tara si sa denigreze Presedintele romaniei..Ei nu renunta la greselile din Buget…insa presedintele ar trebui sa promulge aceste abuzuri…Gata, m-am plictisit sa ascult pe acest mitoman….imi amintesc de promisiunile facute acum doi ani in privinta strazilor, adrumurilor judetene, a „axialului”…acum a trecut la critici la Presedinte…

  2. Cind oare lasati vorbaria asta de doi bani?Oameni cu pretentia de a fi in fruntea comunitatii va bateti joc de cei ce v-au votat debitand numai aberatii.Cind aveti de gand sa va asezati la masa sa discutati urmarind acelasi obiectiv?Ati spus ca sunt 1,5 km de strada. Furati mai putin, puneti interesul cetateanului inainte si faceti strada Izvoare moderna .Oameni buni,toti cei ce va rupeti masinile circuland pe aceasta strada ,toti cetatenii care locuiesc pe aceasta strada ori pe strazile perpendiculare pe aceasta nu mai votati primar CHITIC care a abandonat cetatenii in favoarea CJ desi incaseaza impozite de la acestia.Strada asta nu-i o simpla defenitie ,un lucru abstract ea reprezinta domiciliul oamenilor si chiar oamenii cu domiciliul pe aceasta strada si pe strazile in conexiune cu aceasta. Oameni buni,pana nu vom ridica vocea in strada, strada Izvoare nu se va face. De multi ani strada aceasta arata groaznic :cu santuri colmatate, pline de plastice pungi si hartii, balariile cit gardul.Primar avem numai pentru centrul orasului pentru celelalte zone avem CJ.Povestea potrivit careia proiectul Axei Piatra Neamt -Margineni-FAurei etc este chipurile in implementare.Pana cind?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.