În perioada 24 – 25 noiembrie 2014, Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti în parteneriat cu Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti organizează un cues gratuit de metode de lucru cu tinerii in parohii, intitulat „Vino şi Vezi”
Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și are loc la Centrul social – educativ ”Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești.
Cursul se adresează preoţilor, asistenţilor sociali din parohii şi voluntarilor desemnaţi.
Astăzi, a avut loc prima întâlnire din cadrul cursului. 24 de preoţi şi profesori din domeniu au participat la adunare, fiecare luând cuvantul la început şi prezentând viziunea proprie în ceea ce priveşte relaţia tinerilor cu Biserica.
După prezentările iniţiale, participanţii s-au împărţit pe grupe de câte patru, pentru a răspunde în cadrul unui seminar la câteva întrebări despre aspectele temei proiectului. În urma a ce vor răspunde preoţii, anul viitor se va tipări un ghid pastoral pentru tineret.
Unii dintre preoţii participanţi sunt la prima parohie, alţii la a II-a, iar opinia generală, formată pe baza experienţei este că tinerii s-au îndepărtat de Biserică din cauza anturajului sau a faptului că pleacă în număr foarte mare în străinătate, pentru a munci. Astfel, prezenţa tinerilor în cadrul Bisericii este foarte scăzută, motiv pentru care preoţii prezenţi în Săvineşti doresc să afle noi metode de a valorifica şi implica tineretul în parohii.

 

1 COMENTARIU

  1. Apreciez foarte mult felul cum a evoluat aceasta televiziune si daca as fi in locul celor care se ocupa de reportaje as mai lucra la subtitrare! E adevarat ca majoritatea populatiei nemtene este in mare proportie peste varsta de 40 de ani, si nu inteleg engleza, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fiti mai putin profesionisti decat sunteti acum! Keep up the good work 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.