Rafinament, culoare şi inovaţie prin evoluţia tradiţiilor. Aceste cuvinte descriu seara December Cocktail,  petrecere inedită organizată de Central Plaza Hotel ca o introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Supriza invitaţilor a fost  prezenţa renumitului bucătar Mihai Zamfira, fost concurent în cadrul prestigiosului concurs de gătit TOP Chef. Colaborarea sa însă nu se încheie după doar o seară, ci va face parte în continuare din echipa Central Plaza Hotel.

 

 

Chef-ul vine la Piatra Neamţ cu întreaga sa experienţă de lucru în restaurante cu stele Michelin, sub coordonarea unor bucătari de renume mondial. Fondatorul Gallart Food Solutions, firmă care oferă consultanţă profesionistă în domeniul afacerilor culinare a acceptat provocarea de a veni la Piatra Neamţ pentru a reinventa conceptul de Haute Cuisine, adică produsele gastronomice de nivel înalt specifice preparatelor din bucătăriile restaurantelor şi hotelurilor de lux franceze. Invitaţii evenimentului December Cocktail au avut ocazia de a gusta o serie de preparate aparte, cu ingrediente de bază româneşti, însă prezentate într-o formulă inovativă.

 

 

În meniul deosebit al serii, invitaţii au putut gusta preparate precum Fasole bătută cu ceapă roşie, sumac şi mini porumb, Mousse de somon fumé cu top de fenel şi sos dulce acrişor, Raţă cu jeleu de portocală şi fructe de pădure, Cremă de brânză cu roşii confiate şi top de cârnăciori picanţi, şi alte delicatese bazate pe ingrediente pur româneşti, reinventate.

 

 

Pentru Chefii care îşi respectă preparatele şi clienţii, produsul final nu înseamnă numaidecât gustul, ci şi aşezarea în farfurie. Tehnica se numeşte plating, iar o farfurie perfectă necesită multe eforturi cumulate

http://www.youtube.com/watch?v=lNKkmoAIp6w

 

Atmosfera elegantă cu influenţe clasice, ritmurile muzicii live de jazz şi gustul dinstinct al preparatelor au constituit alchimia aparte a  serii. Desigur, acesta este doar începutul unui sezon plin de evenimente inedite semnate de Mihai Zamfira şi Central Plaza Hotel

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.