Oraşul nostru a dovedit încă o dată că este un important centru cultural al zonei Moldovei. Expoziţiile de artă plastică, recitalurile de pian, piesele de teatru şi seratele literare sunt de toate…pentru toţi…mereu.
Lucian Strochi, critic literar şi scriitor consacrat al zonei Neamţului s-a întâlnit cu cititorii şi  cu alte prezenţe ale vieţii culturale pietrene în cadrul unei sesiuni de autografe organizate la Casa Cărţii. Pe lângă semnarea ultimelor sale apariţii editoriale pentru publicul nemţean, Lucian Strochi a lansat şi cea mai nouă operă a sa, „Integrala prozei scurte”, care cuprinde 111 povestiri, grupate în volumele Ultima Sirenă, Insula lui Iisus şi Trenul de sticlă, apărute în 2014.

Lucian Strochi, născut în a 23-a zi de iulie a anului 1950 în Petroşani, judeţul Hunedoara, a debutat în anul 1969 cu poezie, la „Amfiteatru”, iar editorial cu volumul „Penultima partidă de zaruri”, apărut în anul 1985. Colaborează cu publicaţiile „Luceafărul”, România Literară, Tribuna, Convorbiri literare, Cronica, Amfiteatru, Astra, şi multe alte reviste şi ziare culturale de notorietate. Are experienţa publicării a peste 30 de volume de proză, versuri, teatru, publicistică şi eseu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.