Teatrul Tineretului anunță ultima premieră din această stagiune: Revanşa de Michele Santeramo, în regia lui Vlad Cristache. Reprezentaţiile vor avea loc sâmbătă şi duminică (13 şi 14 iunie 2015), de la ora 19.00, la Sala Mare.

Revanşa

de Michele Santeramo

Traducerea: Eva Simon

Distribuţia:

Vincenzo: Mircea Postelnicu

Marta: Sabina Brânduşe

Sabino: Rareş Pîrlog

Angela: Ecaterina Hâţu

„Sistemul“: Dragoş Ionescu

        Regia şi scenografia: Vlad Cristache

                                                Fotografii: Ciprian Iorgu şi Andrei Runcanu

 

„SĂ RÂDEM CHIAR ŞI ATUNCI CÂND NU E NIMIC DE RÂS“

 

Născut la Terlizzi (Bari) în 1974, actorul şi scriitorul Michele Santeramo este unul dintre cei mai prolifici şi mai jucaţi dramaturgi italieni ai momentului. Din 2001, anul debutului său ca dramaturg, a scris peste cincisprezece piese.

Prin „Revanşa”, Santeramo dovedeşte că ştie să facă dintr-un text un ţesut viu, în care palpită rănile noastre zilnice, oblojite de hazul de necaz. Cum reacţionezi când, deodată, viaţa începe să curgă împotriva ta şi simţi că te sufoci de atâta nefericire ca într-un sac de plastic, unde eşti aruncat ca un deşeu?

Nefericirea are glasul câinelui tău care latră ori de câte ori aude cuvântul „expropriere“, pentru că proiectul unei căi ferate îţi ia pământul, singura ta sursă de venit.

Nefericirea are gust de omletă şi de paste cu sos, ingurgitate zilnic pentru a minţi foamea.

Funcţionari publici, bancheri, doctori, avocaţi, toţi îţi arată că lucrurile normale sunt un lux care nu e de nasul tău.

Cu toate astea, important este „să nu te resemnezi” şi „să râzi chiar şi atunci când nu e nimic de râs”. Acestea sunt cele două roţi ale scripetelui care începe să te ridice când ai ajuns în adâncul prăpastiei.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.