Începând de astăzi, revin ninsorile în județul Neamț. Meteorologii au emis două avertizări de vreme rea.

Pentru jumătatea de est a județului Neamț, a fost emisă o avertizare cod galben, valabilă în perioada 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00. Vor fi intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte. Vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea
va fi redusă. Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

Pentru zona de munte a județului Neamț, a fost emis un cod portocaliu de viscol și vânt, valabil în intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00. Vor fi intensificări susținute ale vântului și viscol.  În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m, transmite ANM.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.