Este revolta in cartierul de locuinte sociale din Văleni- Piatra Neamț. In aceasta dimineata (16 iunie), echipele Apaserv au ajuns in locul respectiv (după discutiile de ieri cu reprezentantii administratiei locale) pentru a rebransa la apă locuintele debransate marti. Numai că…surpriza. O parte dintre cele 200 de familii, raman pentru a treia zi consecutiv fără apă, pentru că pe lista Apaserv primita de la Locativserv, nu figureaza cel putin doua căsute (8 locuinte) unde nu exista datorii, iar bun-platnicii din alte căsute, raman in continuare fără apă. Situatia este cu atat mai grava, cu cat afectati de oprirea apei sunt persoane adulte si copii cu dizabilitati, unii imobilizati la pat. Acestia nu au datorii, insa conducerea Locativserv nu a fost capabila sa gaseasca o solutie si pentru ei. ”Își bat joc de noi, și primaria si Locativserv. Sunt vile intregi care raman in continuare fără apă, desi nu exista datorii. Sunt doua căsute pentru care ieri dimineata s-a platit tot ce era restant, insa nu sunt trecute pe lista celor care trebuie rebransate. In alte casute exsita un singur datornic, dar li s-a oprit apa la toti. Nu intelegem ce au făcut cei de la Locativserv. Puteau sa vina sa scoata apometrul de la cei care au datorii, iar restul locuintelor sa fie rebransate’‘, spun oamenii din Văleni, care-si duc zilele in locuinte sociale nu de bine, ci din cauza ca au posibilitati materiale reduse.

Nemultumitii mai spun ca au incercat in acesta dimineata sa ia legatura cu directorul Apaserv sau cu cineva din conducerea firmei din subordinea primariei, insa directorul Vladimir Togan (salariu 10.000 de lei) nu este de gasit. ”Am vrut sa vorbim cu Togan, dar de la Locativserv ni s-a spus ca este plecat si nu poate fi gasit. Este simplu sa rezolve problema, dar își bat joc de noi, desi suntem cu plățile la zi. De ce nu vine aici sa discute cu noi? De ce nu vine nici macar cineva din primarie la fata locului, sa vadă cum suntem umiliti?

Ieri, 15 iunie, in jurul orei 17, Primaria Piatra Neamt a transmis intr-un comunicat oficial (deci asumat de primarul Carabelea) ca problema din Văleni a fost rezolvata, la fel si in Speranta, unde urma ca astazi sa fie debransate de la apa 550 de familii. Dupa cum se vede, in Văleni nu s-a rezolvat mare lucru.

In aceasta dimineata, de la primarie (Comunicare) ni s-a transmis ca lista cu situatia datoriilor din Valeni se actualizeaza la fiecare 2 ore si probabil ca ieri, in timp ce se discuta/negocia cu Apaserv, nu erau platite toate datoriile. Daca oamenii din Valeni spun ca ieri dimineata si-au platit datoriile, iar discutiile Locativserv cu Apaserv au avut loc pana spre sfarsitul zilei (inainte sa fie trimis comunicatul primariei), ramane un mister din punct de vedere al competentelor manageriale, de ce astazi nu a fost rebransata toata lumea la reteaua de apa.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.