Intrecerea de tip socialist intre prefectul Panaite si primarul Chitic pe tema rezolvarii crizei gunoaielor neridicate din Piatra- Neamt, a continuat si ieri.

Joi, prefectul a trimis un comunicat de presa cu cateva minute inainte de conferinta de presa pe care urma sa o sustina Chitic, in care anunta exact ce avea sa spuna si primarul si anume ca va rezolva problema gunoaielor, totul fara stirea celui din urma, desi normal ar fi fost sa comunice cu edilul orasului si sa actioneze impreuna cu el. (Vezi stirea AICI)

Ieri (vineri 29 septembrie), un comunicat al Primariei Piatra- Neamt anunta ca problema a fost rezolvata. Comunicatul a fost trimis la ora 10:30.

Dupa o ora si jumatate, prefectul trimite si el un comunicat in care anunta ca ”situația ridicării deșeurilor menajere a fost deblocată în urma discuției pe care am avut-o zilele trecute cu directorul Brantner”. Ori prefectul a terminat de rezolvat problemele care ii stau in atributii, ori i se pare ca e campanie electorala, ori ii este dor sa fie din nou primar, cert e ca ceea ce face el este cat se poate de penibil. Ii amintim inca o data ca la Primaria Poiana Teiului se incalca grav legea iar ”garantul respectarii legii” (prefectul) refuza sa se implice.

Iata mai jos cele doua comunicate!

Comunicat Primaria Piatra- Neamt (ora 10:30):

Problema ridicării gunoiului a fost rezolvată. În această dimineață a fost ridicat gunoiul și de la ultimele două asociații restante, cerință exprimată de primarul Dragoș Chitic în urma întâlnirii pe care a avut-o miercuri cu șeful punctului de lucru al firmei Brantner.

Pentru a se evita repetarea acestei probleme s-a stabilit și un plan de măsuri care este deja pus în practică.

Compartimentul specializat din primărie pentru Relația cu asociațiile de proprietari a luat legătura cu asociațiile restante pentru a verifica soldurile și motivele neplății facturilor și pentru a le solicita să facă o eșalonare la plata restanțelor.

„Am stabilit pentru joi, 5 octombrie, ora 11, o întâlnire cu asociațiile de proprietari care au datorii mari la plata facturilor de gunoi, în vederea medierii și rezolvării acestei probleme. La această întâlnire vor participa și reprezentanții societății Brantner împreună cu care vom încerca să găsim cele mai bune soluții, care să fie avantajoase pentru ambele părți” a declarat Dragoș Chitic.

În această săptămână o parte dintre asociațiile care au restanțe au făcut plăți parțiale și eșalonări ale datoriilor.

Este foarte important ca asociațiile de proprietari care înregistrează restanțe să își eșaloneze datoriile și să își respecte angajamentele asumate pentru a evita astfel de situații.

Comunicat Prefectura Neamt (ora 12:10):

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a organizat, vineri, o mediere între reprezentanții asociațiilor de proprietari din municipiul Piatra-Neamț, un reprezentant al Primăriei și conducerea societății Brantner.

La întâlnire au participat circa 30 de reprezentanți ai asociațiilor care au ridicat diverse probleme cu care se confruntă în ceea ce privește colectarea datoriilor de la cetățeni dar și cu privire la serviciile publice de care beneficiază.

În urma medierii, prefectul Vasile Panaite a propus asociațiilor cu datorii către societatea Brantner să semneze eșalonări la plata acestora. Totodată, reprezentantul Brantner a menționat că asociațiile care vor respecta aceste eșalonări, concomitent cu plata facturii curente, vor beneficia de anularea penalităților.

”Întâlnirea pe care am mediat-o în urmă cu trei luni a avut rezultatele scontate pentru că mai bine de 70 la sută dintre asociațiile care au semnat la acea vreme eșalonări, le-au respectat. Între timp, alte asociații au ajuns să acumuleze datorii către Brantner și s-a ajuns la un nou blocaj. De aceea am ținut să mă implic, în calitate de prefect al județului, să mediez o nouă întâlnire în urma căreia sper ca asociațiile cu debite să semneze eșalonări. Astfel se va ajunge și la anularea penalităților. În momentul de față, situația ridicării deșeurilor menajere a fost deblocată în urma discuției pe care am avut-o zilele trecute cu directorul Brantner, a declarat prefectul județului Neamț, Vasile Panaite.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari au solicitat prefectului Vasile Panaite și o întâlnire cu parlamentarii nemțeni, această întâlnire urmând să aibă loc în perioada imediat următoare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.