Calvarul prin care trec in Finlanda copiii medicului Camelia Smicala din Piatra- Neamt, este departe de a se termina, ba chiar capata aspecte tot mai horror. Un ultim episod de acest gen s-a consumat duminica 14 aprilie, cand Maria a fost ”uitata” de reprezentantii institutiei care cel putin teoretic o protejeaza, intr-o localitate la vreo 10 km de Centrul in care este tinuta abuziv alaturi de fratele ei, ambii smulsi cu forta din bratele mamei, in urma cu mai bine de aproape 4 ani. ”Au dus-o la antrenament în Tampere(centrul e în altă localitate) și au uitat să o ia. Sau, după cum spun ei, au “întârziat”. Maria a așteptat, era târziu, bazinul de înnot s-a închis și pe nimeni nu a interesat că un copil de 12 ani stă uitat în fața clădirii.
Maria nu avea telefon deoarece nu are dreptul la telefon decât 2 ore pe zi iar la antrenamente nu. Când a văzut că se face noapte, a intrat în panică și singurul ei gând a fost să vină acasă. Numai că, e departe, iar Tampere in construcții, așa că s-a rătăcit. În Tampere, nu poți circula seara, e plin de drogați, bețivi și pedofili.Andreea, care împlinește 18 ani nu are curajul să meargă seara în oraș. 
Abia după 3 ore cei de la centru m-au sunat și m-au întrebat dacă știu cumva unde e Maria. În tot acest timp nu au anunțat poliția și nu au făcut nimic, ca să – și acopere greșeala. Eu, am crezut că fac infarct.
Maria, când s-a văzut pierdută în oraș, noaptea, a rugat un om de pe stradă să o lase să dea un telefon. Și,așa am recuperat-o. Din șoc și din spaimă nu mi-am revenit încă, așa că nu m-am putut duce azi la servici. Am vorbit cu Maria, care plângea și era speriată rău”, povesteste Camelia Smicala pe contul ei de facebook.

Mama celor doi copii spune ca episodul de duminica nu a fost primul de aceste gen. ”Nu a fost prima oară când Maria a fost dată dispărută, dar a fost cel mai grav.
Cu o lună în urmă au lăsat-o să meargă singură la un shopping center și au urcat-o într-un autobuz greșit. Maria s-a trezit undeva în câmp, la țară. Noroc că avea telefonul la ea și m-a sunat(sunase și la casa de copiii, dar acolo nu răspundea nimeni). Noroc că eu eram în drum spre casă și aproape, așa că am recuperat-o. Am făcut plângeri, fără nici un rezultat”, spune mama celor doi copii care din anul 2015 incearca din rasputeri sa-i recupereze de la statul finlandez, dupa ce in 2015 au fost luati cu forta de langa ea, unul dintre motive fiind ca intre copii si mama s-a creat o legatura afectiva prea puternica.

In acest timp, desi s-au facut presiuni enorme din partea presei si a opiniei publice, inclusiv proteste in marile orase din Europa, statul roman pare complet neputincios in fata abuzurilor incredibile la care sunt supusi cei doi copii romani si mama lor.

In anu 2018, Camelia Smicala dezvaluia ca la inceputul aceluiasi an, Maria, fetita care acum tot este ”uitata” prin diferite locuri, a fost adusa in pragul sinuciderii de aceiasi ”specialisti” in protectia copilului. ”Am primit astăzi ultimul raport scris de către psihiatrul infantil care îmi ține copiii ostatici de 2 ani de zile, FĂRĂ SĂ FI VORBIT MĂCAR O DATĂ CU COPIII.
În raport sunt scrise următoarele :
-Maria a fost obligată la începutul anului 2018 la “terapie” în secția unde acel “medic” este șef de secție (a devenit medic șef de secție după ce a “rezolvat” problema copiilor mei)
-ca urmare a “terapiei” și a măsurilor “de protecție” Maria a vrut SĂ SE SINUCIDĂ în mod repetat, în lunile martie-aprilie 2018. In raport este scris, că Maria amenința non-stop cu sinuciderea și refuza contactul cu “terapeutul”
-Mihai, pe care nu l-au putut obliga la “terapie”, nu a avut intenții suicidale.
-La sfârșitul lui aprilie, Maria refuză “terapia” spunând că îi face rău. În acea perioadă, îmi puteam vedea copiii numai sub strictă supraveghere (2 supraveghetori plus translator), timp de 1,5 ore la 3 săptămâni, fără a avea nici o posibilitate de a comunica cu Maria. Concluzia “psihiatrului” (care, repet, nu a vorbit și nici nu a văzut copiii) :starea Mariei precum și refuzul ei de a mai face “terapie” se datorează faptului că eu aș fi influențat-o. Cum? Încă nu am capacități telepatice. Concluzia “psihiatrului” : copiii trebuie izolați complet de mine.
În anul 2015,când copiii au fost luați prima dată de acasă, amândoi copiii au fost aduși in stare suicidală,iar un psihiatru care a investigat (în fapt) copiii a demonstrat că :cât timp au fost acasă copiii nu au avut nici o problemă psihică, toate măsurile oficialilor le-au provocat copiilor traume majore iar singura soluție era reîntoarcerea lor acasă.
Acum, copiii nu au voie la o evaluare psihologică competentă, ci doar la evaluarea de la distanță a unui “medic” care le oferă “tratament” al cărui rezultat este o stare suicidală. Maria nu a primit nici un ajutor, numai rugaciunile voastre au împiedicat – o să facă ceva necugetat. Eu nu am fost informată despre aceasta(abia azi am aflat, din hârtii).
Ca urmare a faptului că, acțiunile oficialilor finlandezi asupra copiilor mei, le-au pus de nenumărate ori viața în pericol, am anunțat din nou ambasada României și am cerut intervenția promptă a statului român, ai cărui cetățeni suntem”, spunea in noiembrie 2018 Camelia Smicala. Evident, vorbim despre o tortura psihica in Europa anului 2019 care se vrea un exemplu de civilizatie, dar chiar si asa, ambasada Romaniei in Finlanda si Ministerul Afacerilor Externe din Romania au ramas impasibile si de data asta in fata calvarului prin care trec copiii români si mama lor. De altfel, ministrul de externe Teodor Melescanu nu a abordat niciodata acest caz in mod public, desi conduce diplomatia romaneasca de peste 2 ani.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.