”România nu este un stat de drept divin, cum sunt alte națiuni, ci este un stat de DAR divin”- Discursul prefectului județului Neamț, Adrian Niță, pe scena manifestărilor din Piatra Neamț, cu prilejul Zilei Naționale a României:

Iubiți români, sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment în care cu peste 100 de ani în urmă, se înfăptuia unul dintre proiectele cele mai importante pe care înaintașii le-au conceput și le-au înfăptuit: Unirea noastră națională.

Așa cum bine spunea cineva, România nu este un stat de drept divin, cum sunt alte națiuni, ci este un stat de DAR divin. România a dat multe genii. România l-a dat pe Eminescu, România l-a dat pe Brâncuși, România l-a dat pe Enescu, România l-a dat pe Nicoale Paulescu, dar tot România i-a dat și pe Stefan cel Mare și pe Horea Cloșca și Crișan, pe Mihai Viteazul sau în 1882, un fiu de țăran Român, Dumitru Prunariu era trimis în spațiu.

De aceea, trebuie să ne onorăm trecutul și înaintașii, mai ales că spiritul românesc a fost călit și în temnițele comuniste de către cei care au suferit și s-au jertfit acolo, și care prin jertfa lor aproape mesianică, au făcut ca această țară să fie mântuită în fața lui Dumnezeu și protejată. De aceea este atât de important să realizăm că România trăiește și vibrează de fiecare dată când turnurile clopotnițelor bat după slujba de liturghie, freamătă atunci când străbunii noștri de sub țărna și de sub pământul românesc, strigă spre neuitare, plânge și se tânguie atunci când ascultăm în versurile pricesnelor premergătoare zilei Învierii și se bucură și râde cu obraji îmbujorați, atunci când copiii, păstrând tradiția, ne anunță Nașterea Domnului nostru Isus Cristos.

Așadar, suntem mândri că suntem români, suntem mândri cu România și de aceea astăzi trebuie ca să păstrăm acel dar divin. Să strigăm cu toții, la mulți ani, români de pretutindeni, la mulți ani, România! Doamne ajută!

Discursul poate fi văzut AICI, în transmisiunea în direct realizată de tvmneamt.ro, de la minutul 26:20

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.