Românii au mai multa incredere in presa decat in Guvernul României, Presedintie si Parlament. Conform unui sondaj CURS, presa are o cotă de încredere de 27% in randul populatiei, in timp ce BNR are 21% iar Guvernul 18%. Mass media este pe locul 4 in topul increderii populatiei.

Biserica şi Armata rămân instituţiile în care românii au cea mai mare încredere, în timp ce Parlamentul şi partidele politice se situează pe ultimele locuri în topul încrederii, conform sondajului CURS.

Sondajul relevă că 67% dintre români au multă şi foarte multă încredere în Biserică, iar 64% au încredere în Armată, informează.

Pe locul al treilea se află primăriile, în care au încredere 35% dintre cei chestionaţi, însă 62% au puţină şi foarte puţină încredere.

Pe ultimele locuri în top se află, în ordine, Preşedinţia – 17%, Parlamentul – 16%, partidele politice – 10%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.