Joi (25 aprilie), in Saptamana Mare, presedintele Iohannis, intentionat sau nu, a facut o gafa colosala in timp ce explica motivele convocarii referendumului de pe 26 mai, pe care cei mai multi analisti politici l-au calificat ca fiind o metoda de parazitare a alegerilor europarlamentare. In discursul lui, Klaus Iohannis a indraznit sa imparta romanii in ”romani buni” si ”romani PSD-isti”, cei din urma fiind ”romanii rai” in acceptiunea presedintelui Romaniei, cel care trebuie sa fie presedintele tuturor romanilor, indiferent de optiunea lor politica, religioasa sau de alta natura, fie ea si sexuala.

Din cea mai inalta functie in stat, Iohannis da un semnal fara precedent din `89 pana astazi, de dezbinare intre români pe considerente de optiuni politice. Actul nesabuit al lui Iohannis este cu atat mai grav, cu cat la Revolutia din 1989, exact pentru asta s-a murit. Pentru ca romanii sa fie liberi sa creada si sa sustina orice partid sau doctrina considera ei ca li se potriveste. Pana la urma, despre asta este vorba in democratie. Despre ”dictatura majoritatii”. Incercarea lui Iohannis de a imparti romanii in ”buni” si ”PSD-isti”, nu denota decat un nivel intelectual extrem de redus, sau faptul ca presedintele are inclinatii spre totalitarism/extremism

Gestul lui nu a facut decat sa dea apa la moara PSD-istilor, care pe buna dreptate se considera victimele unui presedinte cu apucaturi de dictator. Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, a reactionat astazi, si indeamna pe românii a caror dezbinare se incearca prin declaratiile presedintelui, sa gaseasca resursele de bunatate pe care le-a avut intotdeauna poporul român, pentru a trece peste aceste momente. Fiind Vinerea Mare, Arsene da exemplul rastignirii lui Isus: ”A răbdat totul. Dar în timp ce trupul Îi sângera, inima Îi era plină de dragoste pentru noi, oamenii. De două mii de ani avem în față modelul Lui de jertfă și iubire necondiționată.

Desi in postarea de pe pagina lui de facebook, Arsene nu pomeneste numele presedintelui, legatura cu declaratiile lui Iohannis este mai mult decat evidenta: ”Trăim astăzi, la nivel spiritual, cea mai neagră zi din istoria omenirii: Vinerea Seacă, în care Iisus Hristos a pătimit, a fost umilit, bătut, îngenuncheat și în cele din urmă răstignit între doi tâlhari.

A răbdat totul. Dar în timp ce trupul Îi sângera, inima Îi era plină de dragoste pentru noi, oamenii.

De două mii de ani avem în față modelul Lui de jertfă și iubire necondiționată.

Aș vrea să trasmit în această zi un mesaj către toți cei care citiți aceste rânduri, de orice culoare politică sau de orice religie sunteți: la finalul fiecărei zile, rămân, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel, credința, nădejdea şi dragostea. Dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Românii sunt astăzi dezbinați, iar ostilitatea față de politică și de politicieni, indiferent de partid, sunt evidente. Dar știu că avem înăuntrul nostru resurse de bunătate, grijă și respect pentru ceilalți. Așa suntem noi, românii!

Poate că vorbele mele nu vor putea schimba înverșunarea acestui timp. Dar ziua de azi o poate face! Doamne-ajută!”, spune Ionel Arsene.

Totodata, la indemnul lui Liviu Dragnea catre membrii PSD, tot ca raspuns la declaratiile iresponsabile ale lui Iohannis, internetul a fost invadat cu mesajul de mai jos:

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.