Directia Silvica Neamt rabufneste dupa ce in ultima perioada a fost tinta unor articole defaimatoare pe site-ul ziarpiatraneamt.ro administrat de Robert Iosub (cunoscut ca ziarist de casa al lui Arsene-PSD), pe care le califică drept stiri false care fac parte dintr-o campanie de dezinformare. Intamplator sau nu, in urma cu o luna, Romsilva a fost tinta atacurilor si din partea lui Ionel Arsene, atacuri care au fost demontate intr-o conferinta de presa sustinuta de Ovidius Marcutianu, directorul Directiei Silvice Neamt.

Ulterior, campania impotriva Romsilva Neamt a continuat pe site-ul amintit si pe un grup de facebook (Radarul Padurilor Neamt) asumat si promovat de acelasi site, dar si pe site-ul de stiri false anonymous.ro, in spatele caruia s-ar afla acelasi Robert Iosub, site pe care sunt abordate exact aceleasi subiecte in ceea ce priveste denigrarea Romsilva Neamt, dar intr-un limbaj de bodegă.

Materialele publicate de cele 3 vehicule media nu au in spate nici cea mai mica documentare (ceea ce s-ar putea traduce prin ”impotenta jurnalistica”), fiind facute publice poze de prin rampe de exploatare, cu busteni (lemn de foc) despre care se spune ca ar reprezenta jaful din paduri.

Iata pozitia Directiei Silvice Neamt, care contine si calrificarile de rigoare, prin care se demonstreaza ca totul este o facatura, fara nici cea mai mica legatura cu realitatea: ”Campania de dezinformare și prezentare a unor fake news continuă în Ziar Piatra Neamt!
De data aceasta, a venit rândul zonei Neagra, de la Ocolul Silvic Bicaz. Sub un titlu dorit “de senzație”, aşa scris încât să poată atrage aripa radicală din Radarul pădurilor Neamț , sunt prezentate fotografii din platformele primare ale celor trei partizi aflate în lucru sau terminate pe valea pârâului Neagra.

Panoul (cu datele de identificare ale partizii) este din partida 464, reprimită cu stoc în platforma primară! Astăzi masa lemnoasă este transportată în totalitate. Restul fotografiilor nu au legătură cu panoul, fiind făcute în majoritate în partida 491. Alte 2 fotografii sunt din partida 406, reprimită cu stoc în platforma primară și sunt făcute în zile diferite. Partizile au fost adjudecate la licitațiile organizate de Direcția Silvică Neamț și au fost exploatate de firme din judetul Neamț, cu respectarea prevederilor legale în vigoare și au avut prelungiri ale termenelor, acordate legal.

Domnule Iosub, unde sunt ilegalitățile în cazul de față? Ați fost în teren? Sau ați ales să postați un articol generalist, cu imagini bune de Facebook şi Agent Green sau Stop Defrişări.

Ati amintit de termene de exploatare, vă rog căutați și lecturați OM 1540/2011 pentru a vă răspunde la nelămuriri.

Domnule Iosub, documentati-vă temeinic înainte de a scrie un articol.

Nu mai aruncați cu noroi în activitatea dificilă pe care o desfășoară silvicultorii și operatorii economici specializați în exploatarea forestieră. Lucrările de exploatare forestieră din pădurile administrate de către Direcția Silvică Neamț sunt supuse aprobării și controlului din partea instituțiilor specializate din structura Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
În măsura în care ne veți solicita, vă putem răspunde la întrebări și nelămuriri, cu informații și date reale care ar trebui prezentate și promovate opiniei publice.

Nu este pentru prima data cand site-ul ziarpiatraneamt.ro publica informatii neadevarate, de aceea, in randul opiniei publice locale este supranumit ironic, zvonpiatraneamt.ro. De exemplu, in luna august 2018, publicatia anunta ca se asfalteaza Axialul Durau- Izvorul Muntelui, cand de fapt se asfalta o bucata de drum judetean de la intrare in comuna Ceahlau (Vezi amanunte AICI). Drept dovada, Axialul nu este asfaltat nici astazi, fiind incepute abia lucrarile de consolidare.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.