Directia Silvica Neamt a emis un comunicat de presa cu precizari despre resturile de urs gasite in mai multi saci, sub un pod dintr-o padure din comuna Tarcau. La fata locului s-au gasit capul, blana, labele, maruntaiele si coloana vertebrala cu tot cu coaste. Exemplarul a valora 40.000 de euro. ”În data de 04.09.2021, în jurul orelor 15.00, personalul de teren de vânătoare al Ocolului Silvic Tarcău a fost informat despre o situație deosebită, respectiv prezența în zona de confluență a pâraielor Cheia și Tarcău, în zona împădurită care face trecerea între localitățile Cazaci și Brateș din comuna Tarcău, a unor saci conținând părți ale unui animal sălbatic. Zona în cauză se află pe raza fondului cinegetic (de vânătoare) nr. 11 Tarcău, gestionat de Direcția Silvică Neamț.

Au fost informați imediat reprezentanții de specialitate, precum și managerii Ocolului Silvic Tarcău și ai Direcției Silvice Neamț, s-a luat legătura cu Biroul A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Neamț și la fața locului s-a deplasat o echipă formată din personal silvic și de poliție, care a constatat  prezența în saci a următoarelor: cap, blană, 4 labe, coloană cu coaste, viscere, aparținând unui exemplar de urs brun matur.

Probele au fost sigilate de organele de poliție, urmând a fi expertizate conform procedurilor legale. Personalul I.P.J. Neamț a demarat ancheta în vederea întocmirii unui dosar penal pentru infracțiunea de braconaj. În cazul depistării făptuitorului, acesta riscă plata unei despăgubiri de 40.000 euro către statul român, precum și închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau amendă.

Ursul brun este una dintre speciile protejate, la care vânarea este permisă doar pe bază de derogare obținută de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în baza unei documentații întocmite conform prevederilor unor acte normative în vigoare, în situații extreme (vătămări produse unor persoane, pagube însemnate produse în mod repetat, pericolul producerii unor accidente în intravilanul localităților). Direcția Silvică Neamț nu a solicitat/obținut derogări pentru vânarea unor exemplare de urs brun pe nici unul dintre fondurile cinegetice pe care le gestionează în cursul ultimilor trei ani”, se arata in comunicatul Directiei Silvice Neamt.

Vezi si

Resturi de urs împușcat, găsite sub un pod la Tarcău

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.