Romsilva se face ca lupta de zor cu mafia lemnului din judetul Neamt. Doua comunicate IPJ Neamt de-a dreptul rusinoase intr-un judet unde zilnic se taie si se transporta mii de metri cubi de lemn, anunta ca in doua zile diferite, pe 27 iulie si pe 29 iulie, ”lucratori silvici” impreuna cu politisti, au facut doua mari descoperiri. Au gasit in trafic la Farcasa si la Roman doi soferi de autoutilitare (papuc sau dubita) care trebuie sa fie aratati ca fiind probabil exponentii mafiei lemnului din judet. Cei doi mari hoti de lemn, transportau unul 3,88 mc de rasinoase, iar celalalt, 4,6 mc de rasinoase fara sa aiba documente in regula. In total, aproximativ 8,5 mc de lemn.

Nimic de zis, si astfel de contravenienti trebuie depistati si pedepsiti. Dar cum sa dai asemenea exemple, cand tu, Romsilva nu ai mai gasit de ani de zile macar un camion cu zeci de metri cubi de lemn furat, cand in toate padurile din Neamt se taie intr-o veselie. Cat de plin de tupeu sa fii sa te lauzi cu asa ceva si cum sa nu fii suspectat ca esti pe o mana cu marii hoti de lemn, daca prinzi doar ”amarati” din astia care fura o roaba de surcele? Sau trebuie sa intelegem ca marii exploatatori si transportatori de lemn sunt foarte corecti, nu? Deci mafia padurilor poate sta linistita, nu o deranjeaza nici naiba.

Cum ramane cu angajatii Romsilva (”lucratorii silvici”) cu salarii minime pe economie dar care in acelasi timp sunt proprietari de pensiuni, au masini de lux si isi fac vacante de mii de euro? Cum ramane cu sefii din silvicultura cu averi imense si cu apucaturi de sefi de clanuri interlope? Astia din ce își clădesc averile nesimtite?

Iata cele doua comunicate absolut rusinoase, care seamana mai degraba cu un parteneriat intre IPJ si baietii smecheri de la Romsilva, prin care li se face un pic de imagine celor din urma:

Un bărbat din Borca a fost sancţionat contravenţional cu 5000 de lei amendă, conform Legii nr. 171/2010 R

La data de 29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz şi lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor care aduc atingere fondului forestier naţional.

Astfel, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din Borca care transporta cu o autoutilitară,  pe DN 17 B, din localitatea Farcaşa, 6.02  mc cherestea răşinoase.

Poliţiştii, împreună cu lucrătorii silvici au constatat existenţa unor neconcordanţe între materialul lemnos transportat şi cel consemnat în avizul de însoţire.

Conform procedurii, s-a dispus confiscarea materialului lemnos care era în plus, respectiv 3.88 mc cherestea şi a autoutilitarei.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 5000 de lei amendă, conform Legii nr. 171/2010 R.

Un bărbat, din Gherăieşti, a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos şi autoutilitara confiscate.

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Sagna împreună cu un lucrător din cadrul Ocolului Silvic Roman au acţionat pe linia combaterii infracţiunilor la regimul silvic.

Astfel, poliţiştii au depistat în trafic, un bărbat, de 58 de ani, din Gherăieşti, care  transporta cu o autoutilitara,  pe DJ 207 A, din Roman,  4.6 mc cherestea răşinoase.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că bărbatul nu deţinea aviz de însoţire a materialului lemnos.

În cauză, s-a dispus confiscarea cantităţii de 4.6 mc cherestea răşinoase, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Roman, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă de 3000 lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat autoutilitara folosită la transport.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.