Unele reportaje difuzate prin diverse mijloace media pot crea o adevarata ambitie pentru pasionatii de agricultura. Daca pentru marea majoritate informatiile din acest domeniu se opresc doar la simple exclamatii de uimire, pentru Vali Cucu din comuna Baltatesti, care de peste un sfert de secol se ocupa de legumicultura, mesajul unor reportaje l-a impins sa-si puna ambitia si talentul la incercare. Cu putin timp in urma a auzit ca niste cercetatori englezi, dupa 15 ani de experiente si analize au descoperit planta rosie-cartof, care creste din acelasi fir, pe aceasi tulpina. Unele reportaje difuzate prin diverse mijloace media pot crea o adevarata ambitie pentru pasionatii de agricultura. Daca pentru marea majoritate informatiile din acest domeniu se opresc doar la simple exclamatii de uimire, pentru Vali Cucu din comuna Baltatesti, care de peste un sfert de secol se ocupa de legumicultura, mesajul unor reportaje l-a impins sa-si puna ambitia si talentul la incercare. Cu catva timp in urma a auzit ca niste cercetatori englezi, dupa 15 ani de experiente si analize au descoperit planta rosie-cartof, care creste din acelasi fir, pe aceasi tulpina.

In gradina legumicultorului (fost candva mecanic) Vali Cucu gasim rosii chery pe cartof galben, rosii negre pe cartoful indigo, cunoscut ca si negru. Interesant este faptul ca desi impart acelasi spatiu si au tulpina comuna nici una din plante nu a imprumutat gustul sau alte caracteristicii de la cealalta. Sunt plante independente si pot fi consumate impreuna sau separat, prin gatirea cartofilor, facand un pranz complet si sanatos.

Desi experimentul de altoire a rosiei cu cartoful, testat in premiera in Romania, in acest an de catre Vali Cucu din Baltatesti i-a dat curaj, nu-l vede ca pe un business propriu, pentru el este doar pasiunea, care asa cum insusi spune, da idei altora, care peste ani isi vor aminti de un iubitor de agricultura de pe meleagurile ce au fost odata ale povestitorului Ion Creanga.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.