Cel mai mare Festival de datini si obiceiuri din judetul Neamt, care se desfasoara in orasul Roznov, a ajuns la a 19-a editie. Intitulata ”Datini din strabuni, obicei la oameni buni”, manifestarea a inceput la ora 12, cu o parada a grupurilor participante, cu plecare din fata primariei din localitate, alaiul fiind insotit pe traseul pana in parcul din centrul orasului, de Ionel Ciubotaru si de prefectul George Lazar.

Principala atractie a celor peste 3.500 de spectatori, a fost celebra ceata de uratori, ”Urșii de la Asău”, costumele si prestatia acestora, facand deliciul publicului.

Imagini de la paradă, transmise in direct de tvmneamt.ro

Roznov- Paradă Festival "Datini și obiceiuri "

Publicată de TVMneamţ.ro pe Joi, 26 decembrie 2019

Sunt bucuros ca si anul acesta am reusit sa organizez Festivalul de datini si obiceiuri de Anul Nou, de asemenea ma bucur ca parcul este plin de spectatori, observ ca sunt mult mai multe persoane decat in anii precedenti, ceea se inseamna ca Festivalul de la Roznov are un succes tot mai mare. Tin sa urez tuturor sarbatori fericite, sanatate si mult spor in anul care vine!”, a declarat Ionel Ciubotaru, primarul orasului Roznov.

Festivalul a continuat pe scena din parcul orasului Roznov, cu reprezentatii ale cetelor de uratori (Ursii de Asău, Căiuții din Borlești, Ansamblul de Datini si Obiceiuri din comuna Stefan cel Mare, s.a.) si cu un program folcloric, sustinut de intepretii de muzica populara Alexandru Brădățan, Grigore Gherman, Marius Zgâianu, Andreea Haisan, Andrei Bălan, Rareș Stoian, Miruna Corfu, Crista Ursache, Nicoleta Ichim si de Ansamblul Folcloric ”Comorile Neamtului”.

Vreau sa felicit Consiliul Local Roznov pentru organizare si multumesc pentru invitatie domnului primar al orasului Roznov. Urez tuturor locuitorilor din Roznov un Craciun fericit si sabratori cu bine. Tin sa felicit si Ansamblurile de datini si obieciuri care participa astazi la frumosul eveniment de la Roznov pentru ca duc an de an traditia mai departe si ne fac sa simtim romaneste”, a declarat George Lazar, prefectul judetului Neamt, care alaturi de Ionel Ciubotaru a dat startul manifestarii de pe scena Festivalului.

Galerie foto: Flavius CORFU

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.