ALDE Neamt îi cere imperios liderului partidului, Calin Popescu Tariceanu sa-si anunte candidatura la alegerile prezidentiale de la sfarsitul acestui an. Intr-o rezolutie interna adoptata in cadrul Delegației Permanente Teritoriale ALDE Neamț de ieri, 18 iunie 2019, ALDE Neamt cere prin vocea liderului Ion Asaftei, sa se demareze urgent negocieri cu PSD, in vederea stabilrii unui candidat comun al celor doua partide, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu.

In rezolutia ALDE Neamt se arata ca in contextul in care in Romania marxismul cultural a luat o mare amploare si tot ce este romanesc, este hulit, trebuie neaparat un presedinte patriot. ”Pentru că România devine tot mai mult scena unui marxism cultural de o violență cum nu s-a mai văzut din anii 50 și care ne amenință însăși ființa națională, împingîndu-ne spre a nerușina de valorile morale cele mai profunde, libertate, respectul față de om, față de valorile naționale și familiale.

Pentru că termeni precum patriotism, patrie ori tradiție devin în gurile neo-marxiștilor ”pericole la adresa parcursului european al României”, iar oricine le invocă devine dușman al ”binelui” societății.

Pentru că suntem împinși tot mai mult spre statutul de popor de consumatori, în loc de constructori, cum am fost de când ne știm.

Pentru că avem nevoie să învățăm din experiența tristă a Moldovei, țară aruncată în haos după ani de zile în care guvernarea a fost luată din mâinile politicienilor de către serviciile secrete și de oligarhii creați de ele.

Pentrucă avem nevoie de un președinte care să simtă și să gândească în primul rând românește, care mai înainte de a fi cetățean planetar, continental ori unional trebuie să fie un bun român, iar România a ajuns de prea multe ori în situația de a fi condusă de oameni dedicați altor sisteme de valori și altor nații.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să unească, nu să dezbine, să ofere soluții, nu să creeze probleme, să arate calea cea dreaptă, nu să ridice baraje artificiale.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să se implice curajos, bărbătește în marile probleme cu care se confruntă țara, societatea, nu de unul care la prima criză scrie disperat la Bruxelles, cerînd indicații prețioase.

Pentru că alegerile prezidențiale bat la ușă, vremea experimentelor și a căutărilor a trecut, iar timpul presează, fiindcă e nevoie de multă muncă și mobilizare pentru victorie.

Organizația ALDE Neamț îi cerepreședintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului președinte să își asume și să își anunțe neîntârziat candidatura în alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidențiale, î npersoana dlui. Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrângemașinăria electorală grupată în spatele actualului președinte și care poate aduce în fruntea țării un lider autentic și devotat țării sale”, se arata in rezolutia ALDE, semnata de presedintele Ion ASAFTEI

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.