Atentie! Articolul contine imagini si informatii cu puternic impact emotional!

Rudele unei femei din Piatra Neamt, aduc acuzatii grave spitalului Roman, unde aceasta a fost internata in doua randuri in luna noiembrie, apoi a murit in acelasi spital, cu mentiunea pe certificatul constatator al mortii, ”infectie confirmata cu Sars Cov 2”. Conform rudelor femeii, cineva la spitalul din Roman se joaca cu diagnosticele ca intr-un fel de ruleta a mortii, pentru a-si justifica deciziile gresite in ceea ce priveste tratarea pacientilor de anumite afectiuni fara nicio legatura cu coronavirusul, afectiuni care la nevoie se pot transforma instant din pix, in Covid 19.

Totul a inceput pe 12 noiembrie, cand Tifui Rodica, in varsta de 60 de ani, a fost transportata cu ambulanta la spitalul din Roman, cu un diagnostic prezumtiv, de hemoragie digestiva superioara (HDS). De la momentul internarii, nimeni nu a mai putut lua legatura cu pacienta si nici cu cadrele medicale. Pe 18 noiembrie, femeia este externata mai mult moarta decat vie dupa cum spun rudele, iar pe biletul de externare (foto) scrie ca la internare, glicemia era la valoarea de 700, peste pragul comei diabetice. Pe timpul internarii, i s-au facut doua teste Covid 19, ambele negative, ultimul rezultat fiind din data externarii.

Pentru ca se simtea mult mai rau decat cand a fost dusa la spital, dupa mai putin de o zi de la externare, pe data de 19 noiembrie, rudele femeii au chemat din nou ambulanta, iar Tifui Rodica este preluata si transportata din nou la spitalul din Roman, in coma diabetica. A doua zi, pe 20 noiembrie, este depistata pozitiv la testul coronavirus si de aici incep sa apara primele semne de intrebare: daca pe 18 testul era negativ, cum si cand s-a imbolnavit pacienta? Pe 28 noiembrie, Tifui Rodica a murit la spitalul din Roman, iar rudele spun ca in acest interval, femeia ar fi suferit doua stopuri cardio respiratorii. De asemenea, acuza ca nu a primit tratament pentru hipertensiune si nici pentru diabet si li s-a cerut sa aduca insulina de acasa. Rudele mai sustin ca a fost tinuta si fara mancare, ca i-ar fi disparut si o suma de bani din bagaje si ca nu au fost deloc lasati sa ia legatura cu femeia.

Cand au cerut explicatii, li s-a spus ca la un moment dat, pacienta ar fi fost transferata la spitalul judetean apoi a revenit la Roman, insa asta nu reiese din niciun document medical. Bâlbele cadrelor medicale le face pe rude sa creada ca diagnosticul ”Covid 19” a fost unul fictiv si ca de fapt femeia ar fi murit pentru ca nu a fost tratata corespunzator, ei banuind ca ea ar fi suferit totusi o hemoragie digestiva pe care nimeni nu a investigat-o din punct de vedere medical, iar tratamentul pentru Covid ar fi pus capac.

In afara de asta, daca era infectata cu coronavirus, de ce a fost tinuta si tratata in spitalul de la Roman si nu a fost dusa la spitalul din Piatra Neamt, spital declarat suport Covid?

Niste poze de dupa momentul decesului, intrate in posesia tvmneamt.ro, par sa sustina varianta familiei. In una dintre ele (atentie, imagini cu puternic impact emotional), se pot observa urme de sange la gura femeii, care ar putea proveni de la o hemoragie digestiva, asa cum era diagnosticul prezumtiv de la prima internare, afectiune pe care insa nu a tratat-o nimeni in spital.

Aceleasi poze arunca alte semne de intrebare si asupra veridicitatii diagnosticului ”Covid 19”. Imaginile de mai jos sunt facute pe data de 30 noiembrie (la doua zile dupa deces), la morga spitalului din Roman. Dupa cum se poate observa, cadavrul nu este pus in sac, asa cum se procedeaza in cazul pacientilor morti de Covid 19. Langa cadavrul femeii, se poate observa un alt cadavru, care este pus in sac negru, pentru a fi izolat. Deci, daca pacienta Tifui Rodica a avut coronavirus, de ce nu este pusa si ea in sac?

Cu toate astea, in Certificatul medical constatator al mortii, scrie negru pe alb ”infectie confirmata virus Sars Cov 2”, iar trupul neinsufletit a fost predat familiei in sicriu sigilat si dus direct la cimitir.

In urma femeii au ramas un sot indurerat si inca nedumerit despre ce s-a intamplat cu consoarta lui, si un fiu in scaun cu rotile care nu se poate ingriji singur si care avea nevoie ca de aer de mama lui.

Mai trebuie amintit ca pe 13 noiembrie, directoarea spitalului din Roman (spital aflat in administrarea Primariei Roman), dadea un ordin prin care angajatii erau amenintati cu sanctiuni disciplinare daca vorbesc cu presa. La vremea respectiva, ne intrebam ce ar fi de ascuns? Iata articolul: Ce au de ascuns? Angajații spitalului din Roman, amenințați cu sancțiuni dacă vorbesc cu presa

Conducerea spitalului din Roman, poate trimite drept la replica referitor la informatiile din acest articol, la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. La spitalul Roman este un adevarat lagar de exterminare!Sunt zeci , poate sute de astfel de cazuri si nimeni nu raspunde !Se acopera pentru toate culpele medicale cu diagnostic de Covid care ii scuteste de a face autopsie(?!).In alte cazuri, nici macar nu vorbesc de Covid, ci , pur si simplu, anunta familia ca pacientul a murit de „stop cardio-respirator”?!Intr-adevar, familia nu poate comunica cu personalul medical si foarte greu cu pacientul, nu s-a facut NIMIC pentru a facilita comunicarea.In alte spitale s-au cumparat tablete pentru ca cei internati sa poata lua legatura cu apartinatorii, la Roman nimic!Cu actele e o harababura, medicii din spitalul judetean Piatra Neamt au semnalat diversele nereguli, insa acestea sunt acoperite de DSP unde sef este fiul unui medic de la Spitalul Roman!Poate, dupa campania electorala, se va ocupa si presa nemteana de gastile mafiote din Targu Neamt si Roman care conduc judetul!Cat despre „eroii in halate albe” de la Roman, sunt doar niste macelari, nu medici!!!Cu tot respectul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.