Alianta PSD- ALDE de la Neamt pare că pârâie din toate încheieturile. Ion Asaftei, vice CJ Neamt si seful ALDE Neamt si subprefectul Doru Ungureanu (ALDE) au fost ”executati” cu mana prefecturesei Soroceanu. Cei doi au fost exclusi din CJSU (Comitetul Judetean de Situatii de Urgenta), dupa cum anunta Mesagerul de Neamt in urma doua zile. Soroceanu i-a exclus pe cei doi reprezentanti ai CJ si ai Prefecturii in CJSU fara sa-i anunte, si taman in toiul inundatiilor de marti cand era mai mare nevoie de ei, avand in vedere ca prefectureasa are interzis de la șăful ăl mare sa mai iasa pe teren. Un moment mai prost nici ca se putea alege, dar ordinul nu se discuta.

Cum ALDE si PSD sunt parteneri de coalitie si formeaza o majoritate in CJ Neamt, decizia a fost cu atat mai surprinzatoare si a dat nastere la diverse scenarii, fiind evidenta o ruptura intre cele doua formatiuni politice. Unul dintre ele arata ca Asaftei se poate astepta chiar la o excludere din CJ Neamt pe model Dulama (PMP), fostul vice CJ Neamt fiind exclus tot la comanda din CJ printr-un ordin de prefect al aceleiasi bune executante, Soroceanu. O eventuala excludere a lui Asaftei ar face loc unui PNL-ist pe functia de vice CJ Neamt, partid cu care PSD se intelege de minune in forul decizional judetean. Un astfel de scenariu ar putea declansa un scandal la nivel national intre cele doua partide, gestul interpretandu-se drept un atac la oamenii lui Tariceanu. Sau… poate asta se si doreste, iar la Neamt va fi creat pretextul.

Chiar daca nu se va ajunge pana acolo, cartonasul galben aratat celor doi are menirea de a-i atrage atentia lui Asaftei sa nu-si mai bage nasul in treburile judetului, pentru ca un singur om are voie sa o faca, mai ales ca s-a investit atat in Casa de Productie Film CJ Neamt unde se fac filmari si poze de la sol si din drona, cu maretele realizari.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.