În perioada 22-28 august a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 178 de permise de conducere și retrase 50 de certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.016 de sancțiuni contravenționale, dintre care 952 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 342 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru conducere sub influența alcoolului, 19 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru abateri săvârșite de pietoni, 24 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 599 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reținute 178 de permise de conducere, dintre care 91 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 19 pentru depășiri neregulamentare, 16 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 19 pentru alte abateri rutiere

Polițiștii rutieri au retras 50 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 10 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.