Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În perioada 17 – 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au urmărit, în primul rând, combaterea excesului de viteză, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate. S-a acționat, în principal, pe DN 15 C, DN 15 D și DN 15, unde s-au înregistrat cele mai multe accidente rutiere, produse pe fondul vitezei excesive sau a neadaptării acesteia la condițiile de drum.

În cele șapte zile de controale, polițiștii rutieri au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 R.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost reținute peste 100 de permise de conducere, dintre care 60 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, peste 20 pentru alcool, 7 pentru depășire neregulamentară și 16 pentru alte abateri. Totodată, peste 40 de certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiști.

Pe parcursul activității, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 9 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și una pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rândul conducătorilor auto.

(sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Oare cati dintre cei care citesc acest articol stiu care este ruta ;DN15C sau DN 15???? Nu ar fi mai corect sa scrieti pe drumul national ;Piatra Neamt- Bacau de exemplu etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.