Politistii rutieri au actionat la sfarsitul saptamanii trecute la Bicaz si in comunele din vecinatatea orasului, in cautarea soferilor care au urcat la volan dupa ce au consumat alcool. Peste 90 de soferi au fost verificati, anunta IPJ Neamt:

”În acest weekend (24-26 noiembrie), poliţiştii Serviciului Rutier Neamț împreună cu formaţiunea de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică din zona Bicazului au organizat şi desfăşurat acţiuni în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În urma acestor activități desfășurate preponderent pe raza orașului Bicaz și a comunelor arondate, patru şoferi au rămas fără permis de conducere şi alţii au luat amenzi în valoare totală de peste 22.000 de lei. În cele două zile de acţiune, au fost constatate două infracțiuni privind conducerea sub influența alcoolului şi au fost sancţionate 46 de fapte contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 22.620 lei. În total au fost reţinute patru permise de conducere, din care trei pentru consum de alcool. În total, în cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 92 de conducători auto. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Poliția Română, prin structurile de profil, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.