Centura de siguranță este unul dintre cele mai importante accesorii cu care poate fi dotat un automobil. Aceasta poate salva vieți, lucru demonstrat în existența ei de aproape 65 de ani. Statisticile arată că portul centurii de siguranță reduce cu aproximativ 50% rata deceselor și a rănirilor. În concluzie, dacă vă deplasați cu un autovehicul, indiferent de durata călătoriei,  nu uitați să folosiți centura de siguranță! În cazul unui accident aceasta vă poate salva viața!

În perioada 6-12 martie a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și verificarea folosirii  dispozitivelor de siguranță omologate.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 1.160 sancțiuni contravenționale, pentru abaterile constatate fiind reținute 68 de permise de conducere și retrase 58 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 410 de contravenții au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor ce nu purtau centura de siguranță și 4 pentru lipsa dispozitivelor de retenție în cazul minorilor.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni.

sursa: IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Eu încă aștept ziua cu amenzi record pentru cei care utilizează telefoanele smart în timp ce conduc. Și nu doar pentru a vorbi ci pentru a…. habar n-am ce!

  2. Domnilor Polițiști ne-am saturat să faceți exces de zel pe o amarata de centura, sau alte lucruri minore, ce vreți să arătați cu asta că vă faceți meseria. In fata mea pe un drum care merge spre o mănăstire renumita din zona Roznovului, ați oprit un cetățean care umbla fără permis, era și baut, avea și viteza și lati luat cu voi, ați primit un telefon de la Mănăstire , unde voi mergeți frecvent acolo și serviți masa ,după care lati adus înapoi la mașină și în continuare individul umbla fără permis. Vreau sa vă întreb de ce umblați și acționați cu dubla măsură, doar noi cetățeni știm ce faceți. Sa nu mai zic de mari corupți pe care îi protejați și îi anunțați sa fugă când justiția ii condamna

  3. Cum se face că în asemenea situații,cu cât sancțiunile sunt mai multe și amenzile mai mari,cu atât numărul de accidente sunt mai multe și mai grave???

  4. Mai bine ar opri tirurile cu bușteni ce vin de la Bicaz, zilnic și sa controleze actele de unde zilnic taie pădurile neamțului și nici o rutiera nu ii vede sii controlează drumul spre Bicaz o aventura cu podul de la Preluca care oricind poate sa cada. Aviz consiliului județean Arsene lipsa la apel fugit în Italia

  5. Atât OUG 195 /2001 cat și H.G. 130 /203 sunt NECONSTITUTIONALE .
    Prin ce fac acum TALHARI care sunt SLUGILE MASONILOR din MAI , dau dovada că TALHARIA a fost LEGALIZATA ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.