A fost desființat sensul giratoriu din fața hotelului Ceahlău, traficul în zonă fiind complet reconfigurat, în vederea fluidizării după ce în această noapte se va opri circulația pe podul de la spital.
Rondul de la sensul giratoriu a rămas, însă traficul rutier a fost modificat, în esență tot pe principiul unui sens giratoriu, însă de formă ovală, care se extinde până spre farmacia Popârlan.
Astfel, șoferii care circulă dinspre Teatru spre str. Orhei (sau spre Muzeu) au cedează trecerea în fostul sens giratoriu și vor trebuie să facă obligatoriu la dreapta, apoi vor trebui să întoarcă la stânga la farmacia Popârlan, dacă vor să ajungă pe Orhei prin fața magazinului Unic.
Șoferii care vin dinspre Muzeu au și ei ”Cedează trecerea” în fostul giratoriu, dacă vor să meargă spre str. Ana Ipătescu, spre Teatru sau înapoi spre Muzeu și vor acorda prioritate mașinilor care vin dinspre str. Orhei.  Cei care merg spre Teatru trebuie să acorde prioritate și celor care vin dinspre Petru Rareș, aplicându-se regula priorității de dreapta față de aeștia, fiind situație de egalitate, pentru că și dinspre acea direcție, este ”Cedează trecerea”.
Șoferii care vin dinspre strada Orhei au acum drum cu prioritate pe tronsonul până la Muzeu și pe tronsonul până în intersecția de Hotel Central pe traseul cu Teatrul Tineretului.
În această noapte urmează să se reconfigureze și intersecția de la spital, podul urmând a fi închis la ora 22. ”S-a reconfigurat intersecția din fața Hotelului Ceahlău. La noapte vor fi finalizate și lucrările pentru reconfigurarea intersecției de la spital. Toate modificările sunt făcute pentru a compensa închiderea circulației pe cel mai circulat pod din oraș. Apelez la înțelegerea dumneavoastră în perioada acestor schimbări și vă mulțumesc pentru răbdare!”, a transmis primarul Andrei Carabelea.
Ionut CORFU (sursa foto: Primăria Piatra Neamț)
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.