Asa cum se preconiza inca din cursul noptii trecute si dupa cum tvmneamt a anuntat, in urma cu cateva ore, pentru judetul Neamt s-a emis COD ROSU de inundatii. Situtatia este deosebit de grava in comunele de pe Valea Muntelui, afectate ieri de inundatii. Cel mai grav pare sa fie la Farcasa unde au fost evacuate peste 100 de persoane dar si la Borca.

Desi nici Prefectura nici ISU Neamt nu au comunicat nimic oficial pana acum (nu stim din ce motive) aflam pe surse ca in comunele de pe Valea Muntelui se asteapta o viitura ale carei efecte pot fi foarte grave. Viitura este deja formata pe cursul Bistritei de pe teritoriul judetului Suceva (Vatra Dornei) iar autoritatile din Suceava au informat pe cele din Neamt despre pericolul iminent. Deocamdata nu avem o estimare a orei la care viitura va ajunge in locurile deja afectate de inundatii, insa tot pe surse am aflat ca in zona urmeaza sa ajunga oficiali de la Bucuresti,de la IGSU, MAI, etc. Fara sa avem intentia de a induce panica, ne luma in serios rolul de a informa corect populatia si trebuie sa subliniem faptul ca toate aceste lucruri sunt tinute ascunse, iar presa nu a primit nicio informare pe marginea subiectului.

Loading...

In urma cu scurt timp, la Poiana Teiului au fost activate sirenele de alarmare, cu semnal de atentionare a populatiei, iar vanele barajului din zona a fost deschis.

In cursul noptii trecute si in aceasta dimineata, mai multe parauri au iesit din albii, in special la Farcasa. Pompierii au intervenit si pentru deblocare a doua drumuri nationale blocate dupa caderi de arbori. Revenim.

Stire in curs de actualizare.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Am tot așteptat viitura aproape de intrarea in județ. La Borca. Nu a venit. Mai degrabă scriai câte ceva despre cum închid ochii primăriile când oamenii arunca toate mizeriile in albia Bistriței sau când ii apuca sa taie sălciile și salcâmii de pe malul apei pentru ca așa au ei chef… Zilele astea am stat cu grija sa nu-mi distrugă gardul vreun trunchi adus de apa (Bistrița a ajuns pana la gardul meu) tocmai pentru ca in primăvară m-am trezit ca mi-au defrișat toți copacii de pe malul apei.
    ADMIN: Daca te asteptai sa vina o viitura de 4-5 metri, slava Domnului, nu a fost asa. Dar fii curajos! Zi ca a fost fakenews. Se poarta.

  2. Pai n-a fost “fake news”. Au venit bușteni, muuulte pet-uri și mai toate mizeriile sucevenilor aruncate pe malurile Bistriței. Ideea e că n-ar fi rău de discutat măcar acum de adevăratele probleme iar in cazul de fata vorbim despre defrișări și de prostul management al cursului Bistriței in Neamt, cu lucrari gândite, proiectate și executate prost de absolvenți la ff suiți pe funcții aiurea…

    • Daca ai sa cauti pe site vei vedea ca de aproape un an, la Poiana Teiului un grup de consilieri locali in frunte cu viceprimarul se chinuie sa opreasca taierile in padurile primariei. S-a interzis prin HCL, insa a fost falsificat procesul verbal de sedinta de s-au trezit oamenii ca una votasera si alata iesise pe hartie. Apoi, ce crezi, HCL-ul este atacat in contencios de prefectura, imediat dupa ce se instaleaza prefectul Ana Pauker (Soroceanca). Ca sa nu mai vorbesc despre presiunile enorme si razbunarile de tip interlop ale celor de la Romsilva, cand au vazut ca cineva indrazneste sa aiba asemenea idei. Sa mai spun ca primarita de acolo este angajata Romsilva de peste 20 de ani? Sa mai spun ca ei au ajutat-o sa ajunga primar? Stiai ca daca se supara baietii astia de la Romsilva pe vreun primar, omul isi va blestema ziele? Lucrurile sunt mult mai complicate de cat ti se pare tie. Aici vorbim de clan mafiot institutionalizat. Asa ca da, putem sa ne apucam de strans pet-uri. Pentru asta nu se va supara nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.