Rectificarea bugetara a fost votata astazi in sedinta de Consiliu Judetean Neamt, in ciuda opozitiei furibunde a liberalilor nemteni care s-au prezentat la sedinta cu tot cu liderul Mugur Cozmanciuc, deputatul Leureanu, senatorul Tapu si mai multi primari PNL din judet, inclusiv Dragos Chitic si Lucian Micu de la Roman.

Proiectul a fost supus astazi pentru a treia oara la vot in a treia sedinta consecutiva de CJ, iar in cele din urma s-a facut voia lui Arsene, rectificarea fiind aprobata in forma dorita de presedintele CJ Neamt, cu ajutorul voturilor consilierilor PSD- ALDE plus votul lui Laurentiu Dulama (PMP), scorul final fiind de 17 voturi pentru proiect si 12 abtineri ale consilierilor liberali.

Din sedinta nu au lipsit discutiile foarte aprinse, cu aspect de hărmălaie uneori, dupa ce liberalii au vrut sa ia cuvantul inainte de votarea proiectelor dar s-au izbit de refuzul ferm al lui Arsene, care a atras atentia ca poate chema jandarmii sa evacueze sala daca nu se respecta caracterul solemn pe care trebuie sa-l aiba o sedinta de Consiliu Judetean.

PNL-istii i-au reprosat lui Arsene ca a repartizat sumele de bani in functie de preferinte politice, primarii PNL fiind net dezavantajati. Acestia au cerut public si inainte cu cateva ore de sedinta si in timpul sedintei, sa fie retras proiectul cu rectificarea de pe ordinea de zi si sa fie reintrodus dupa ce va fi dezbatut de toti consilierii judeteni, pentru ca banii sa fie impartiti in mod corect, dupa anumite criterii, cum ar fi numarul locuitorilor din fiecare UAT (Unitate Administrativ Teritoriala). Arsene s-a arata de neinduplecat, si a supus la vot atat proiectul cu rectificarea cat si cel cu repartizarea cotei de 7,5%.

Au urmat alte contre verbale pe tonuri rastite si replici ironice spre contondente si de o parte si de alta, insa fara niciun folos pentru liberali, pentru ca scandalul fusese deja transat la vot, sortii fiind de partea lui Arsene.

PNL Neamț – ședință CJ 26 septembrie

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, deputatul PNL Neamț Laurențiu Leoreanu, senatorul PNL Neamț Eugen Țapu Nazare, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic, primarul municipiului Roman Lucian Micu, primarii liberali din județul Neamț și consilierii județeni liberali din Neamț au participat la ședința Consiliului Județean Neamț.

Publicată de PNL Neamt pe Joi, 26 septembrie 2019

Ionut CORFU (sursa video: PNL Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.