Ion Asaftei, interimarul de la CJ Neamț, pus și susținut în funcție de PSD, pune pe masa consilierilor județeni, un proiect privind majorirea devizului pentru construirea a două porți de intrare în Parcul Național Ceahlău, una la Izvorul Muntelui și alta la Durău. Inițiativa construirii celor două porți, aparține fugarului Arsene, iar în 2022 costurile s-ar fi ridicat 350.000 de lei. Între timp, costurile s-au majorat, astfel încât, conform proiectului de hotărâre al lui Asaftei, nemțenii ar trebui să scoată din buzunar jumătate de milion de lei, adică 100.000 de euro, 50.000 de euro pentru fiecare poartă, cam cât costă un apartament bunișor în Piatra Neamț.
Dacă pentru spital, pentru drumuri și poduri sau pentru rețeaua de apă nu sunt bani, iată că pentru două porți, CJ Neamț deschide larg buzunarul.
Între timp însă, potrivit consilierului județean Laurențiu Crețu, la CJ Neamț s-a ieftinit gardul. Anul trecut, a stârnit ditamai scandalul, gardul de de 500 de euro metrul liniar de la Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Roman. Acum, Asaftei a depus un proiect pentru un gard la Complexul Rezidențial Barbara Stamm din Păstrăveni, la un preț cu 26% mai mic decât cel de la Roman.
Laurențiu Crețu- consilier județean:Pentru garduri și podețe ș-alte realizări mărețe”, vă prezint ce alte proiecte mai propune interimarul Asaftei la CJ Neamț!
“Construire porți intrare în Parc Național Ceahlău”-jud. Neamț
La acest proiect pe care am refuzat să-l votez în 2022, costul estimativ era de 350000 lei. Astăzi, proiectul ne este propus din nou cu un preț actualizat de 498000 lei (o creștere de 42% în numai doi ani).
Dar am și o veste bună! S-au ieftinit gardurile la CJ Neamț! Cu 26%.
Vă mai amintiți propunerea lui Asaftei din aprilie 2023?
“Refacere împrejmuire gard la Complexul Rezidențial Sf. Nectarie-Roman:
-fundație beton,
-panouri din metal,
-panouri din plasă bordurată,
-bolțari prefabricați,
-stâlpi metalici 80*80,
450 de euro metrul liniar de gard(proiect retras de pe ordinea de zi, la presiunea presei).
Ce propune interimarul astăzi?
“Gard împrejmuire perimetru la Complexul Rezidențial Barbara Stamm”-Păstrăveni, valoare totală 398000 lei pentru 243,4 metri liniari de gard cu:
-fundație beton,
-stâlp beton 30*30 placați cu piatră,
-soclu din beton placat cu piatră,
-plase de gard din lemn cu lamele verticale,
-două porți metalice culisante pentru acces auto.
Toate la minunatul preț de numai 330 de euro metrul liniar de gard!!!
Deci prețul porților crește în doi ani cu 42%, iar prețul gardurilor scade într-un an cu 26%!!!
Vă mai amintiți cum se bătea interimarul cu pumnii în piept că prețul gardului Swarovski era mic? Și cum ocăra el presa și consilierul care au refuzat borșul?
Grea matematica asta!
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.