La data de 6 martie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați de către cadrele medicale, din cadrul Spitalului Roman, cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgențe se află o femeie de 49 de ani, din Roman, ce a fost implicată într-un eveniment rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la aceeași dată, în jurul orei 07:50, în timp ce un bărbat, de 64 de ani, din municipiul Roman, conducea un microbuz de transport persoane, ar fi oprit în stație pentru debarcarea pasagerilor iar la plecarea de pe loc, ar fi rezultat rănirea unei femei, de 49 de ani.

Deși inițial femeia nu ar fi acuzat dureri, ulterior,  în jurul orei 11:50, aceasta s-ar fi prezentat la o unitate medicală din Roman.

Conducătorul auto nu ar fi anunțat producerea evenimentului rutier și ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare negativă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Reamintim conducătorilor auto că părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune.

Nu constituie infracțiune părăsirea locului accidentului când:

    a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

    b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuși persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenta medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

    c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulație prioritară anunță de îndată politia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unității de politie pe a cărei rază de competentă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

    d) victima părăsește locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunță imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliție.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.