În ziua de 26.11.2016, în jurul orei 16.30, un echipaj rutier a oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 43 de ani, din Pildeşti.

Acesta a fost înregistrat de aparatura radar în timp ce circula cu viteza de 188 de km/h, într-un segment de drum cu restricţie de viteză la 70km/h. Sâmbătă, alţi doi bărbaţi care conduceau autoturismele pe DN 2, în localitatea Secuienii Noi, cu viteza de 118 km/h, respectiv 148 km/h au fost opriţi de poliţişti, fiind sancţionaţi contravenţional.

Un alt caz de viteză excesivă a fost înregistrat duminică, când un ieşean de 34 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe DN 2 cu viteza de 120 km/h, în localitatea Secuienii Noi. Acesta, la următorul filtru radar, a fost înregistrat din nou circulând cu viteza de 138 km/h, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional pentru cele două abateri.

În toate cazurile au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv amendă în valoare de 1125 lei şi reţinerea permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 25.11-27.11.2016, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, pe DN2, tronson de drum ce prezintă un risc crescut de accidente.

La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, radarele folosite fiind amplasate în sistem cascadă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, 150 de abateri privind depășirea limitei legale de viteză. Pentru depăşirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. Totodată au fost înregistrate cu aparatura video abateri, pentru care vor fi încheiate, în lipsă, procese verbale de constatare a contravenţiei.

În urma controalelor efectuate în trafic a fost depistat un bărbat de 32 de ani din Târgu Neamţ, care conducea un vehicul având permisul de conducere reţinut.

Poliția Română alege viața!

Conduceți prudent pe timp de ceață, ploaie sau ninsoare Pentru a călători cu autovehiculele în siguranță, ținând cont de condiţiile meteo nefavorabile polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto următoarele:

– să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

– să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aibă, în perfectă stare de funcţionare, sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz;

– să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii;

– să nu depăşească autovehiculele oprite, în coloană, la semafor şi să nu pătrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa;

– să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

– când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 125 de lei.

– când în anumite zone partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă, aveți obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h, în afara localităţilor.

De asemenea, pietonilor le reamintim că au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile. În condiţiile unui carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte considerabil.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.