Ministerul Sanatatii a revenit asupra declaratiilor ministrului PSD, Alexandru Rafila, care spunea că se vor construi 25 de spitale noi in Romania, in urmatorii 4 ani, cu fonduri PNRR. De fapt, prin PNRR nu se va construi niciun spital nou, ci vor fi reabilitate/modernizate si dotate spitale deja existente, a declarat ieri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol.

S-a rasuflat asadar si povestea lui Ionel Arsene, care spunea la inceputul anului că un nou spital judetean va fi construit prin PNRR, la iesire din Piatra Neamt, pe un teren din comuna Girov. Prin urmare, noul spital promis de Arsene-PSD, rămâne la stadiul de machete-foto, care probabil nu au costat deloc puțin, avand in vedere ca sunt realizate destul de profesionist.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se va construi niciun spital nou prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ci 25 de unităţi medicale existente vor fi finanţate pentru diverse îmbunătăţiri, construcţii, reamenajări.

Declaraţiile sale vin după ce Ministerul Sănătăţii anunţa, vineri, că „până în 2026 un număr de cel puţin 25 spitale noi sau unităţi spitaliceşti vor fi construite şi dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

Adriana Pistol a fost întrebată luni într-o conferinţă de presă, cu privire la faptul că Ministerul Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că vor fi construite 25 de spitale prin PNRR şi cât durează până când va fi prezentată lista acestor unităţi medicale, scrie G4Media.

În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură destul de laborioasă. Problema este că nu vor construi 25 de spitale. În PNRR aceste 25 de spitale sunt finanţate pentru diverse îmbunătăţiri de construcţii, reamenajări, fie în totalitate, fie parţial în anumite secţii, deci nu se vor construi 25 de spitale”, a explicat secretarul de stat Adriana Pistol.

Întrebată câte dintre aceste spitale sunt noi, Adriana Pistol a răspuns: „Niciunul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să-şi îmbunătăţească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25”.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.