S-a rupt un pod in Piatra Neamt. Asa, si?, pare a fi raspunsul Primariei si al administratiei Carabelea- USR- Pro Romania.

Ieri, duminica, 22 august, balustrada podului de langa Piata Centrala din Piatra Neamt, unul dintre locurile cu cel mai intens trafic rutier si pietonal, s-a prabusit cu tot cu trotuar (foto jos). Numai un mare noroc a facut ca la momentul prabusirii sa nu fie si pietoni in locul respectiv, altfel, am fi asistat la o cumplita tragedie, iar Piatra Neamt ar fi fost din nou subiect de stiri si dezbateri in presa nationala.

De ieri si pana astazi, deci dupa mai bine de 24 de ore, Primaria Piatra Neamt nu a emis niciun comunicat oficial despre primele constatari, care sa clarifice si anumite intrebari care stau pe buzele pietrenilor: De ce nu a observat nimeni pana acum ca acel pod este extrem de avariat? Cine din administratia locala ar fi trebuit sa faca asta? Celelalte poduri, podete si punti din oras, cum sunt? Mai exista astfel de pericole? Daca da, unde? Ca sa stie si pietrenii (dar si turistii, pentru ca vorbim despre o ”statiune turistica de interes national”, nu?) unde sunt in siguranta si unde nu sunt in siguranta. Mai sunt si alte locuri cu pericol de prabusire, cum ar fi cladiri sau alte tipuri de constructii?

In loc sa abordeze cu maxima seriozitate un subiect atat de grav, ieri, primarul Carabelea posta pe facebook selfie-uri din strand si filmulete din drona cu locul de joaca din strand care a costat aproape 100.000 de euro.

La podul prabusit a ajuns viceprimarul USR Marius Irimia, care imbracat in blugi si tricou, s-a folosit si el de prilej sa-si faca niste poze călare pe o teava de langa pod, fix deasupra hăului creat de prabusire, fara sa respecte nicio norma de protectie in astfel de situatii.

In aceasta dimineata, locul respectiv era plin de benzi de plastic pentru blocarea accesului persoanelor, insa altceva… nimic. In mod normal, o administratie responsabila, ar fi facut o prioritate din reparatiile la pod si ar fi trebuit ca de la primele ore ale diminetii sa se demareze lucrari in regim de urgenta. Dar ca de obicei, trebuie mai intai avize, aprobari, ședințe, comisii și comitete, semnături de șefi, șefuleți, secretare. Abia apoi, pe Sfantul Asteapta, se va repara si podul.

Pe partea cealalta a podului, langa balustrada, pe spatiul pentru pietoni, au fost montate niste jaloane si benzi colorate, ca un fel de avertisment pentru trecatori, fara sa fie clar daca oamenii se pot deplasa in siguranta pe pod sau nu. Din imaginile de mai jos, rezulta ca nici acea parte a podului nu mai are mult pana sa se prabuseasca in gol si se poate observa ca balustrada abia sta sa cada, fiind extrem de degradata si prinsa de pod prin niste elemente de metal improvizate.

Asa ca pana sa se hotarasca administratia Carabelea- USR- Pro Romania sa comunice cu cetatenii si sa explice unde mai exista pericole prin Piatra Neamt, mai bine evitati deplasarile pe podul de la Piata Centrala!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cred ca incerca sa prinda in poză si podul rupt . Nu are nicio vina primarul aici,doar daca are iarba pe pod, puteai sa te duca gandul ca a parcat el si i a slabit structura ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.