A fost stabilita cauza izbucnirii incendiului de noaptea trecuta, de la brutaria lui Anton Covasan, primarul comunei Damuc. Pompierii anunta ca focul a plecat de la scantei purtate de vant:

”Duminică, 17.09.2017, la ora 21:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un operator economic(brutărie) în satul Dămuc din comuna Dămuc. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi zece subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bicaz, o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bicazu Ardelean, 15 pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dămuc şi aproximativ 20 de cetăţeni.

Datorită intervenţiei prompte şi rapide a forţelor participante a fost limitată propagarea incendiului la întreaga construcţie.

În urma evenimentului au ars cca. 150 mp astereală din lemn din compunerea acoperişului. S-au degradat cca. 100 ml învelitoare din tablă şi un geam termopan.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,jar sau scântei purtate de vânt pe materiale combustibile”.”

Ionut CORFU (sursa foto- vestea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.