Un bărbat din comuna Ruginoasa, județul Neamț, s-a trezit la ușă cu colindători ieri, mult mai devreme decât se astepta. Numai că de data asta este colindătorii erau cu epoleți (polițisti) care văzuseră că ”gazda” pusese anunturi pe facebook, prin care vindea petarde interzise la comercializare pentru publicul larg. Prin urmare, de Moș Crăciun, bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru două infracțiuni. ”La data de 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț în urma colaborării cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și în urma datelor și informațiilor deținute au depistat, în localitatea Ruginoasa, un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate, care deținea și oferea spre comercializare articole pirotehnice din categoriile P1 și F2.

Produsele pirotehnice ar fi fist achiziționate din județul Suceava și erau vândute prin intermediul unei rețele de socializare.

Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 60 de kg de articole pirotehnice.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, a declarat sinsp. Ramona Ciofu- IPJ Neamt.

I.C. (sursa foto- IPJ)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.