Ceea ce parea o gluma sau imposibil de realizat, iata ca se transforma in realitate. Atat de controversatul steag secuiesc, devine un simbol oficial al judetului Harghita, dupa ce a fost votat ca atare, in sedinta de astazi, 11.12.2015, a Consiliului Judetean Hargita, la propunerea presedintelui acestuia, Borboly Csaba.

download

Desi au fost mai multe amendamente la proiectul de hotarare din partea unor consilieri judeteni care propuneau ca drapelul oficial al judetului sa aiba si elemente care fac trimitere la romani, ele au fost respinse pe banda rulanta, in cele din urma, proiectul fiind aprobat.

La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, inițiatorul hotărârii, a declarat presei că acest steag îi reprezintă pe toți locuitorii județului Harghita, la întrebările legate de faptul că românii nu se simt reprezentați de acest steag, răspunsul fiind invariabil același: ”A fost votat un steag cu majoritate de voturi care are simboluri care reprezintă toate comunitățile care trăiesc în județul Harghita”, titreaza Agerpress 

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.