S-au descoperit ”hotii” in cazul bannerului disparut sambata, 18 iunie, din fata sediului IPJ Neamt.

Bannerul cu mesajul ”Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne! Jos mafia din Poliția Română!”, amplasat de Sindicatul Europol Neamt, a fost luat chiar de Primaria Piatra Neamt, la dispozitia primarului Carabelea. Sindicatul Europol Neamt, prin vocea liderului Ioan Cănărău, sustine ca bannerul era amplasat absolut legal, in cauza fiind facute toate demersurile necesare. Imediat dupa ce bannerul a disparut, incidentul a fost reclamat la 112, ca furt. Initial, s-a refuzat deschiderea unui dosar penal, insa dupa articolul tvmneamt.ro Bannerul cu ”Jos mafia din MAI” a dispărut din fața Poliției Neamț. Furtul a fost anunțat la 112, la fata locului a fost trimisa o echipa operativa.

In aceasta dimineata, in urma unei solicitari tvmneamt, de la IPJ Neamt ni s-a transmis ca inca nu s-a deschis un dosar penal, pentru ca se asteapta un raspuns de la Primarie, desi legea îi obliga pe politisti sa deschida dosar penal imediat dupa reclamarea unei infractiuni. Că se confirma sau nu cele reclamate, se stabileste după demararea cercetarilor, dar se deschide obligatoriu un dosar de cercetare penala. Cert este, ca in cazul de față se tergiverseaza procedurile, ceea ce ar putea reprezenta un grav abuz din partea Politie Piatra Neamt, care pare că asteapta o aprobare de la Primarie daca sa aplice legea sau nu.

Primaria sustine ca Sindicatul ar fi fost anuntat ca bannerul nu are aprobare pentru amplasare, insa liderul Ioan Cănărău spune ca nu a fost anuntat sub nicio forma. Nici nu avea cum sa fie informat, pentru ca din documentul primariei (foto), reiese ca a fost trimisa o adresa catre Sindicat, insa pe adresa Politiei Neamt, ceea ce denota daca nu o crasa incompetenta, cel putin o corespondenta intre cele doua institutii: Primarie- IPJ Neamt, pe acest subiect, adica s-a pus țara la cale. Mai mult, adresa respectiva a fost făcută la 3 zile dupa solicitarea Sindicatului privind aprobarea amplasarii bannerului, iar sindicalistii afirma ca daca in 48 de ore de la formularea solicitarii nu se primeste niciun raspuns, inseamna ca aceasta este aprobata.

Sindicalistii Europol spun că nu se vor lăsa intimidati si ca vor face plageri penale la Parchet, atat pentru furt cat si pentru lipsa de reactie a politiei dupa reclamarea furtului.

Bannerul a fost luat sambata de Publiserv, sub supravegherea Politiei Locale. Nu a fost recuperat nici pana astazi, nimeni nu stie unde a fost dus, desi este un bun (banner plus suport metalic de sustinere) care apartine sindicatului, existand si dovada plății (factură) pentru acesta.

De remarcat zelul de care a dat dovada Primaria Piatra Neamt in acest caz (mobilizare rapida Primarie- Publiserv- Politie Locala în zi de sâmbătă), in conditiile in care un chioșc amplasat ilegal in parcul de langa Teatru, a functionat pe langa lege peste 2 ani de zile. Primaria a aflat din presă despre existenta lui.

Dispozitia semnata de primarul Carabelea:

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.