La sfarsitul lunii iunie, preturile la legumele din piete au scazut aproape la jumatate. Acum cateva saptamani, un kilogram de rosii costa 6 sau 8 lei.

Este un lucru pozitiv, luand in calcul seceta care a afectat agricultura in aceasta primavara. Cultivatorii autohtoni au venit cu o infuzie de productie, fapt care a determinat scaderea preturilor afisate la rosii, castraveti si ardei galbeni. Sambata, un kilogram de rosii mari costa intre 2 si 2,50 lei. Ardeiii grasi galbeni au de asemenea un pret convenabil, 3 lei kilogramul, iar pretul castravetilor a coborat pana la un leu pe kilogram.

Pentru o legatura de ceapa verde, pietrenii au scos in acest weekend 1 leu, iar pentru varza, 1,50 lei pentru fiecare kilogram. Fasolele pastai au un pret ceva mai mare, 5 lei kilogramul. Pentru cartofii noi, clientii din fata tarabelor au scos din buzunar doar 1,5 lei pe kilogram.

Comerciantii ad-hoc, care isi vand marfa pe trotuar, au expus zmeura, cirese amare, visine si capsuni. Modul de prezentare a acestora insa nu a fost apreciat de catre pietreni. Au fost sesizate ambalaje de plastic murdare la exterior, iar gastile de prichindei murdari, galagiosi si desculti au cam deranjat clientii tarabelor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.