Niste lucratori Romsilva de la Tarcau, jud. Neamt, au avut chef de glume marti (9 octombrie) si impreuna cu niste politisti s-au apucat de facut de stand up comedy intr-o padure a Ocolului Silvic Brates. Ei au dat o mega lovitura mafiei lemnului. Au constatat ca 3 muncitori ai unei firme de exploatari forestiere din Suceava ar fi taiat fara drept vreo 10mc de lemn, adica vreo 3-4 copaci dintr-o partida pe care firma o avea in exploatare si le-au facut dosar penal. ”Case closed”, cum ar zice un alt glumet care se juca de-a politistul prin Neamt. Si cum o astfel de gluma trebuia cunoscuta si de publicul larg, ea a fost singura informare de pe buletinul IPJ Neamt de ieri, 10 octombrie.

In timp ce Romsilva are program de divertisment pe la Tarcau, despre ce scriam noi ca se intampla pe la Cuiejdi nu sufla nimeni niciun cuvant. Vezi AICI- JAFUL DIN PĂDURI- HOȚII DE LEMNE DE LA CUIEJDI AU SCHIMBAT TRASEUL, NU ȘI OBICEIUL. ROMSILVA COMPLICE?

Lasand ironiile la o parte, reamintim politistilor, Romsilva si Garzii Forestiere ca in judetul Neamt se fura lemn cu trenul. Sau cu autotrenul. Nu spune nimeni ca nu trebuie sanctionat orice furt, dar cine-i mai crede cand ei fac dosare penale doar pentru gainarii, cum este si cea despre care vorbim? Le reamintim totodata ca in judetul Neamt are niste mii de hectare de padure si un baiat care-si zice printul Sturdza. Pe el de cate ori l-au controlat si cate nereguli au gasit? Dupa cum stim ca functioneaza lucrurile in acest domeniu in care coruptia este la cote de neimaginat, probabil ca firma respectiva a suparat pe cineva important, pe vreun ”baiat destept” si acum suporta consecintele.

  Iata cum suna gluma in varianta oficiala (sursa- comunicat IPJ Neamt):

La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tarcău au acţionat împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Brateş în vederea verificării legalităţii operaţiunilor desfăşurate de către societăţile comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea, debitarea şi valorificarea materialelor lemnoase.

Astfel, în urma verificărilor într-o partidă de exploatare forestieră (de pe raza Ocolului Silvic Brateş) aparţinând unei societăţii comerciale de profil din Suceava, poliţiştii au constatat faptul că trei angajaţi ai acesteia ar fi tăiat fără drept un volum de 10mc material lemnos.

În urma calculului reprezentând contravaloarea materialului lemnos tăiat fără drept de către cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, doi din Suceava şi unul din Tarcău, a rezultat un prejudiciu în cuantum de 8500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de aceştia sub aspectul comiterii infracţiunii silvice de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept de arbori, puieţi sau lăstari din fondului forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate şi a infracţiunii de furt de arbori tăiaţi fără drept din fondului forestier naţional, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Eiii….nu e viata asa roza nici pe la baiatul destept de Sturza.. au aparut probleme in paradis….
    a inceput sa.i dea afara….ceva.i putred….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.