Cu toate ca mai sunt cateva luni pana cand incepe campania electorala pentru alegerile parlamentare, alesii neamului s-au hotarat sa hartuiasca din nou, diaspora. Ati mai auzit pana acum (la alegerile locale ma refer) vorbindu-se ceva de cei plecati in afara granitelor tarii?…Ceva proiecte de aducere in tara a celor care tin economia tarii in spate?…Eu sincer, nu.

Si uite asa, rasar proiecte, rasar programe…pentru a-i aduce pe cei care si-au lasat familiile in tara si au plecat mancand pamantul peste hotare. Acum avem idei, avem solutii pentru ca cei care muncesc in strainatate sa se intoarca acasa pentru a pune la punct o afacere si pentru a dezvolta societatea. Dar, ce nu se spune este ca… daca te pune dracu’ sa iti deschizi o afacere in Romania, vine statul si in cateva luni te face sa iti faci din nou bagajele si sa pleci… mancand pamantul.

Bun…sa acceptam ce zic ei (“alesii” neamului) si sa facem un exercitiu de imaginatie.

Vine un antreprenor, “stranier” din Italia si vrea sa investeasca in Piatra- Neamt, intr-o fabrica de prezervative (ca la cat de …. suntem de stat, ar fi mare nevoie) sa spunem. Totul merge bine, autoritatile locale il ajuta, ii pun tot la dispozitie, intr-un final antreprenorul nostru…sa ii spunem Florica, incepe treaba. Sa spunem ca intr-o luna Florica face 1 milion de prezervative, avem piata de desfacere locala…le vindem…treaba merge bine in continuare. Florica vrea sa se dezvolte si sa exporte…acu’ e baiu’…cum le transportam, pe unde? Si uite asa Florica al nostru in viitorul cat mai apropiat se duce in cap, pentru ca afacerea lui nu poate prospera din cauza ca nu are infrastructura necesara de a exporta materia finala. Asa ca Florica isi face bagajele si pleaca de unde a venit….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da voi astia cu viziune, nu va ganditi intai sa rezolvati cu infrastructura rutiera, cu infrastructura feroviara…si dupa, sa va ganditi sa puneti la cale un plan de dezvoltare locala?…Ca da, facem fabrici si uzine da cu ce transportam materia finala ?

Asa ca nu va mai bateti capul sa faceti programe, proiecte de aducere in tara a diasporei, pentru ca va faceti de rusine…RAU TARE DE TOT.

O fi oare o noua modalitate de prostit diaspora sa voteze din nou cu cine credem noi?

Sunt curios, dupa alegrile din iarna, ce se va mai auzi de proiecte voastre?

Cu stima, acelasi Screech

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.